Regeringen varsler opgør med Skats beføjelser

Den nye skatteminister vil med en ny retssikkerhedspakke begrænse Skats beføjelser og sikre skatteyderne flere rettigheder.
Skatteminister Karsten Lauritzen (V) vil fremlægge en omfattende retssikkerhedspakke, som skal fokusere på danskernes rettigheder som skatteydere.
Skatteminister Karsten Lauritzen (V) vil fremlægge en omfattende retssikkerhedspakke, som skal fokusere på danskernes rettigheder som skatteydere. Foto: Scanpix

Skatteyderne skal have flere rettigheder, og Skats beføjelser skal tøjles. Ifølge skatteminister Karsten Lauritzen (V) trænger der til en omfattende indsats for bedre retssikkerhed på skatteområdet, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

"Mange af Skats beføjelser er meget gamle, og der må vi konstatere, at retssikkerheden ikke altid er fulgt med. Vores samfund har udviklet sig siden - både med globalisering og digitalisering og
også retssikkerhedsmæssigt. Men der er simpelthen et efterslæb på skatteområdet," siger Karsten Lauritzen.

Den nye minister vil derfor fremlægge en omfattende retssikkerhedspakke, som skal fokusere på danskernes rettigheder som skatteydere. Første halvdel fremlægges snart, og til foråret kommer regeringen med endnu et udspil, lyder planen.

Debatten om Skats adgang til private haver og indsamling af privatpersoners telefonoplysninger har været med til at sætte fokus på den manglende retssikkerhed. Ifølge Lauritzen er det de grundlæggende rettigheder, der skal værnes om nu.

"Det handler f.eks. om den private ejendomsret," siger han og efterlyser "mere ret og rimelighed" i systemet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.