Regentparret viser kærlighed til Grønland

Torsdag rejser dronning Margrethe og prins Henrik til Sydfrankrig, hvor prinsgemalen udstiller grønlandsk Iniut-kunst.
På regentparrets mange ture til Grønland har prinsgemalen samlet kunst sammen til sin udstilling i Sydfrankrig.
På regentparrets mange ture til Grønland har prinsgemalen samlet kunst sammen til sin udstilling i Sydfrankrig. Foto: Leiff Josefsen/LEIFF JOSEFSEN

Ingen kan være i tvivl om dronning Margrethes kærlighed til kunst, prins Henriks kærlighed til sit hjemland, Frankrig, og parrets fælles fascination af Grønland.

Torsdag den 13. august kombinerer regentparret de tre ting, når de besøger kunstudstillingen "Pour l'amour du Groenland", der på dansk hedder "Af Kærlighed til Grønland".

Det skriver kongehuset på deres hjemmeside.

Udstillingen, der ligesom navnet hentyder til, handler om Grønland, men den finder sted i Sydfrankrig. Derfor har Margrethe og Henrik pakket shorts og sommerskørter, når de torsdag tager turen sydpå.

Det er prinsgemalen selv, der har sammensat udstillingen, der bliver fremvist på Museet for Cahors Henri Martin. Prins Henrik har på regentparrets mange rejser til den arktiske ø samlet forskellige kunstværker sammen, som han ikke vil snyde franskmændene for at nyde.

Iblandt kunstværkerne er der adskillige Tupilak-figurer, der er lavet i forskellige materialer som træ, elfenben, sten og knogler samt farvestrålende masker og andet kunsthåndværk.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.