Regentparret på vigtig opgave i Grønland

Regentparrets officielle besøg i Grønland har nu varet en uge, men der er stadig masser af oplevelser i vente for det royale par.
Her ses dronning Margrethe og prins Henrik, da de tirsdag besøgte den vestgrønlandske bygd Saqqaq.
Her ses dronning Margrethe og prins Henrik, da de tirsdag besøgte den vestgrønlandske bygd Saqqaq. Foto: Leiff Josefsen/LEIFF JOSEFSEN

Dronning Margrethe og prins Henrik nyder i disse dage den grønlandske natur. Det er en uge siden, at det officielle besøg begyndte, men det danske regentpar er langt fra færdige med deres rejse rundt i landet.

Onsdag den 15. juli går Kongeskibet Dannebrog til kaj i Grønlands tredjestørste by Ilulissat, der er et populært rejsemål for turister.

Her bydes det danske regentpar velkommen af byens borgmester Ole Dorph, og herefter står den på en vandring ved byens smukke isfjord, der er optaget på Unescos liste over verdens naturarv.

Borgmesteren byder efterfølgende det danske regentpar på frokost, hvor de vil blive introduceret for byens nye råvarer.

Senere på dagen står den på mere alvorlige opgaver. Regentparret skal nemlig besøge et demens- og familiecenter, hvor dronningen og prinsen vil hilse på centrets beboere.

Onsdag aften sejler Kongeskibet Dannebrog videre mod byen Qasigiannguit.

Det kongelige besøg slutter den 22. juli i Nuuk, hvor regentparret blandt andet skal besøge en ny anstalt for kriminelle.

Dronning Margrethe ankom til Grønland onsdag den 8. juli, mens prins Henrik først startede sit besøg søndag den 12. juli.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.