Regentpar: Slut med selfies

Det norske regentpar melder ud, at de ikke vil stille op til selfies.
Det norske kongepar er ikke færdige med at få taget billeder, men det er slut med at folk tager selfies med dem.
Det norske kongepar er ikke færdige med at få taget billeder, men det er slut med at folk tager selfies med dem. Foto: Sølve Sundsbø / Det kongelige hoff./free

Det er ikke tilfældigt, at årets ord i 2013 var "selfie". Siden er de mange billeder med én selv i fokus ikke blevet færre, og det får nu den norske kongefamilie til at sige stop.

- Vigtig besked til alle i Råde. Vi har selvfølgelig intet imod, at du tager billeder af kongeparret, når de kommer i morgen. Det er hyggeligt med minder fra sådan en dag, selv om regentparret ikke stiller op til selfies. Vi glæder os til besøget, lyder en officiel udmelding fra det norske kongehus på Facebook forud for regentparrets besøg i byen Råde ved Oslofjorden.

Det er altså slut med selfies med kong Harald og dronning Sonja, når de onsdag besøger et center, som skal tage imod nye asylansøgere i amtet.

Det er også planen, at det norske kongepar skal møde nogle af asylansøgerne. Under besøget vil de blive vist rundt og få forklaret, hvordan man tager imod asylansøgerne. Kongeparret skal se visiteringsrum, sundhedsrum og så skal de overvære, når nogle af de nye asylansøgere får taget deres fingeraftryk.

Efter besøget tager regentparret videre til ungdomsskolen i Råde, hvor der bliver afholdt en dag med fokus på flygtninge, så eleverne kan lære om forholdene i Syrien, som folk flygter fra. Det er nok særligt på ungdomsskolen, regentparret skal tage sig i agt for selfies.

Se opslaget her.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.