Redningsaktion: Mand forsøgte at løbe 1.600 km på havet

Den iranske aktivist Reza Baluchi havde vovet sig ud på havet i et oppusteligt hamsterhjul. Han ville forsøge at løbe igennem Bermuda-trekanten, men efter 110 kilometer måtte han opgive og blev reddet.
Sådan ser det ud, når aktivisten Reza Baluchi løber på vandet.
Sådan ser det ud, når aktivisten Reza Baluchi løber på vandet. Foto: YouTube

Lørdag morgen stod den amerikanske kystvagt bag en helt speciel redningsaktion. De måtte redde en mand, der løb i et oppusteligt hamsterhjul cirka 110 kilometer ud for Floridas kyst. Det skriver den britiske avis The Independent.

Den iranske aktivist Reza Baluchi var manden, kystvagten fandt inde i det oppustelige 'hamsterhjul'.

Aktivisten har også tidligere gjort sig bemærket som en form for moderne Forrest Gump. Hans mål er at løbe igennem alle verdens lande for at samle penge ind til velgørende formål.

Denne gang villa Reza Baluchi 'løbe' på vandet fra Florida til Bermuda. Her er distancen 1.600 kilometer, men han måtte altså give op efter 110 kilometer. Formålet med løbeturen var at samle penge ind til børn i nød.

Aktivisten stødte allerede på problemer i onsdags. Her mødte han den amerikanske kystvagt, og ifølge dem var han omtåget og spurgte om, hvilken retning Bermuda lå i.

Kystvagten advarede Reza Baluchi mod at fortsætte turen, men det råd tog han ikke imod. Efter at have sikret sig, at han havde både vand og mad, lod de ham fortsætte sin løbetur.

Men lørdag morgen var løberen blevet så dehydreret og udmattet, at han selv tog kontakt til kystvagten, så han kunne blive reddet.

Kilde: The Independent og mx.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.