Reddet til havs: 318 flygtninge på farlig tur
Migranterne, der kommer fra 13 forskellige lande, er blevet sejlet til Sicilien.
Af leveret af Nyhedsbureauet Newspaq
MERE
FN anslår, at mindst 3500 personer sidste år døde i forsøget på at nå frem til Europa via Middelhavet. Det gør turen til den farligste rute for migranter i verden. Arkivfoto.
FN anslår, at mindst 3500 personer sidste år døde i forsøget på at nå frem til Europa via Middelhavet. Det gør turen til den farligste rute for migranter i verden. Arkivfoto. Foto: Uncredited/AP


Et fartøj fra den islandske flåde blev lørdag aften redningen for omkring 318 personer, der forsøgte at krydse Middelhavet fra Afrika til Europa i en båd, fortæller italienske medier.

Det islandske skib Landhelgisgaeslan tager del i EU's redningsindsats i Middelhavet, Triton, og det bragte de mange flygtninge i land i den sicilianske havneby Pozzallo.

Blandt de 318 personer var der 14 børn og fem gravide kvinder, der nu er blevet indlagt på hospitalet.

Migranterne kommer fra 13 forskellige lande: Sudan, Ghana, Marokko, Mali, Mauretanien, Senegal, Pakistan, Nigeria, Syrien, Eritrea, Indien, Tunesien samt de palæstinensiske områder.

Om bord var også otte tunesere, som politiet mistænker for at være menneskesmuglere, der står bag den mislykkede tur.

De mange konflikter i Mellemøsten og Nordafrika - især Libyen - har ført til en stor stigning i antallet af personer, der forsøger at komme til Europa.

Antallet af indvandrere, der kom ulovligt til EU i 2014, er officielt 276.000, hvilket er en tredobling i forhold til året før. Omkring 220.000 af dem krydsede Middelhavet for at nå frem.

FN anslår, at mindst 3500 personer sidste år døde i forsøget på at nå frem til Europa over Middelhavet. Det gør turen til den farligste rute for migranter i verden.

Det er Frontex, EU's grænseagentur, som koordinerer EU-landenes operationelle grænsesamarbejde.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.