Redder-elever: Gør uddannelsen kortere og bedre

De studerende på redderuddannelsen hilser forslaget til ændringer i uddannelsen velkommen.
Der er mangel på ambulancereddere, og det kan løses ved at forkorte uddannelsen.
Der er mangel på ambulancereddere, og det kan løses ved at forkorte uddannelsen. Foto: Claus Fisker / Scanpix arkiv

Regionsrådsformand i Region Syddanmark Stephanie Lose (V) skriver i dag i et brev til minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby (V), at ambulanceredderuddannelsen skal ændres. Det skriver DR Syd.

Som det ser ud i dag, skal redderaspiranter arbejde som ambulanceassistent i halvandet år på en ambulancestation, før de kan tage skridtet videre og blive ambulancebehandlere.

Det halvandet års arbejde som assistent vil Region Syddanmark gerne af med.

Det møder opbakning fra de studerende, der er i gang med uddannelsen på Rescue Center Danmark i Esbjerg.

- Det vil gøre uddannelsen endnu bedre fagligt, end den er i dag. Det er perioden på ambulancestationerne, der kortes af med et halvt år. Derfor tror jeg ikke, det vil gå ud over kvaliteten, siger Jonas Lilbæk, der er i gang med uddannelsen.

Ifølge de studerende vil det ikke bare hæve niveauet på uddannelsen, men også der, hvor det betyder noget for borgerne. For man sikrer sig, at mandskabet i ambulancerne har en højere uddannelse.

Det mener den studerende Martin Ratjen.

- Det vil gøre, at vi kan hæve den laveste fællesnævner for niveauet, for så vil alle ambulancer have to uddannede ambulancebehandlere, siger han.

De to studerende bakkes også op af afdelingschefen for Rescue Center Danmark i Esbjerg, Bjarne Knudsen. Han ser gerne, at der bliver lavet en ny redderuddannelse.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.