Redaktør: Muhammed-kanon handler om historie

For De Konservative handler Muhammed-tegningerne om historie og ikke udlændinge, siger Troels Mylenberg.
Troels Myhlenberg, redaktør på Fyns Amts Avis, mener ikke, at De Konservatives forslag om at indføre Muhammed-tegninger som kulturkanon handler om udlændinge, men derimod om dansk historie.
Troels Myhlenberg, redaktør på Fyns Amts Avis, mener ikke, at De Konservatives forslag om at indføre Muhammed-tegninger som kulturkanon handler om udlændinge, men derimod om dansk historie. Foto: PER FOLKVER/POLFOTO

Når De Konservative vil have Muhammed-tegningerne i historiekanonen - og dermed som obligatorisk undervisning i folkeskolen - er det for partiet et spørgsmål om at styrke kendskabet til moderne dansk historie og ikke en kamp for ytringsfrihed.

Det vurderer redaktør på Fyns Amts Avis Troels Mylenberg ovenpå en kronik i Jyllands-Posten fra partiets politiske ordfører, Mai Mercado.

- Man skal ligge mærke til betoningen fra Mai Mercado. Det er tydeligt, at hun siger: Det her er vores historie. Muhammed-tegningerne er en del af, hvem vi er i dag, og derfor - og alene derfor - skal vi have det ind i undervisningen for at forstå vores samfund.

Ifølge Mylenberg har De Konservative fundet deres værdipolitiske platform.

- De Konservative har valgt, at folkeskolen og indholdet i folkeskolen er vigtig for deres selvforståelse. De vil gerne mene noget om dannelse og den rette opdragelse. Der er mange konservative, der forholder sig til dannelsesinstitutioner, siger han.

- På en måde flugter det rigtig fint med det grundkonservative udgangspunkt, om at samfundet skal forandre sig for at bevare. Man skal sætte pris på velkendte dyder som grundlæggende dannelse.

Derudover handler det for partiet om, at det over en årrække har kæmpet med meningsmålinger og valgresultater langt under partiets selvopfattelse.

- Det er måske noget af det, der skal til for at vække henslumrende konservative, der har deponeret deres stemme et andet sted, siger Troels Mylenberg.

- De Konservative har brug for at se en konservativ sidde i tv om morgenen og sætte en dagsorden, som andre må følge efter.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.