Redaktionschef opgiver at anke dom i Se og Hør-sagen

Også Kim Bretov accepterer byrettens dom på seks måneders fængsel, som er betinget af samfundstjeneste.
Henrik Qvortrup er på anklagebænken fredag i Retten i Glostrup i Se og Hør-sagen. Han risikerer at blive idømt fængsel (arkivfoto).
Henrik Qvortrup er på anklagebænken fredag i Retten i Glostrup i Se og Hør-sagen. Han risikerer at blive idømt fængsel (arkivfoto). Foto: Linda Kastrup/Scanpix

Tidligere redaktionschef på ugebladet Se og Hør Kim Bretov har besluttet ikke at anke byrettens dom på seks måneders fængsel.

Det oplyser hans forsvarer, advokat Poul Helmuth Petersen, torsdag.

Kim Bretov har tilstået, at han medvirkede til hacking, da en it-operatør i PBS/IBM skaffede fortrolige oplysninger om kendtes brug af kreditkort til ugebladet.

Ligesom Lise Bondesen, tidligere nyhedschef og redaktionssekretær på ugebladet og nu direktør og chefredaktør på Avisen.dk, blev han 25. august straffet med fængsel i seks måneder - som dog er gjort betinget af, at de udfører 120 timers samfundstjeneste.

Nu har Kim Bretov på linje med Bondesen altså besluttet at sige stop. Han havde ellers mulighed for at gå videre til Østre Landsret for at få mildnet sanktionen.

Også Aller Media A/S har accepteret byrettens dom - en rekordstor bøde på 10 millioner kroner.

Fredag indledes straffesagen mod seks tiltalte, som nægter sig skyldige. It-operatøren samt tre chefredaktører og to journalister er under anklage - heriblandt Henrik Qvortrup, Kim Henningsen og Per Ingdal.

Qvortrup beskyldes for at have haft en hovedrolle i affæren. Det var ham, der indgik det påståede kriminelle samarbejde med tys-tys kilden, påstår anklagemyndigheden.

Under sagen skal både Lise Bondesen og Kim Bretov afgive forklaring som vidner. Her har de pligt til at tale sandt.

Også nogle af de kendte, som angiveligt blev eksponeret på baggrund af de følsomme oplysninger, skal svare på spørgsmål under sagen. Den behandles i september, oktober og november.

Fakta

Otte tidligere Se og Hør-medarbejdere og mediehuset Aller er tiltalt i sagen om Se og Hørs uberettigede brug af personoplysninger: 

Chefredaktørerne Henrik Qvortrup og Kim Henningsen

Udgiverdirektør og fungerende chefredaktør Per Ingdal

Jourhavende/Nyhedschef Lise Bondesen. Lise Bondesen er nu direktør og chefredaktør på Avisen.dk/UgebrevetA4.

Redaktionschef Kim Bretov

Journalisterne Kasper Kopping og Ken B. Rasmussen

En IBM-medarbejder, der ikke er stået frem og hvis navn ikke er oplyst.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.