Rebellen fra Langeland: Kontanthjælpsloftet er skrækkeligt

Folk risikerer at ende på gaden, mener Ole Sørensen - bedre kendt som Rebellen fra Langeland.
- Det er skrækkeligt, for det kommer til at gå ud over nogle, der i forvejen har det svært, siger 'Rebellen fra Langeland'.
- Det er skrækkeligt, for det kommer til at gå ud over nogle, der i forvejen har det svært, siger 'Rebellen fra Langeland'. Foto: Scanpix/arkiv

Det kan få grelle konsekvenser, når kontanthjælpsloftet i de kommende uger rammer borgere landet over.

Det mener Ole Sørensen, kendt som den langskæggede 'Rebellen fra Langeland'.

- Det er skrækkeligt, for det kommer til at gå ud over nogle, der i forvejen har det svært, siger Ole Sørensen til Avisen.dk.

Han blev landskendt tidligere på året, da han i DR-programmet Rebellen fra Langeland viste, hvordan han som leder af socialpsykiatrien på Langeland tog sig af lokale udsatte borgere med utraditionelle metoder. Han indkvarterede blandt andet en borger i botilbuddet Hjørnets baghave.

Og det kan efter den nye virkelighed for kontanthjælpmodtagere blive aktuelt igen.

- Jeg fik skæld ud over at have en borger boende i telt uden for Hjørnet, men med de nye regler bliver der da brug for endnu flere telte, når folk risikerer at ende på gaden, siger Rebellen fra Langeland.

Nathja frygter at ende på gaden

Aftalen om kontanthjælpsloftet blev indgået i marts måned mellem Venstre-regeringen, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative. 

Helt konkret betyder loftet, at ledige højst kan modtage offentlige ydelser på 80 procent af et lavtlønsjob til 17.700 kroner om måneden. Det kommer til at ramme enlige forsørgere hårdt.

En ny regel dikterer samtidig, at kontanthjælpsmodtagere skal arbejde 225 timer i et almindeligt lønnet arbejde i løbet af et år for ikke at blive skåret i ydelse. 33.000 børn risikerer at blive ramt af denne regel.

En af dem er Nathja Holck Søndergaard fra Svendborg. Hun har tidligere fortalt til Avisen.dk, hvordan hun frygter at ende på gaden som følge af den strammere regler.

Ole Sørensen har for tiden prominent besøg på Langeland. Dronning Margrethes sommertogt har lagt vejen forbi øen for blandt andet at se nærmere på Hjørnet. Rebellen fra Langeland viste rundt og fortalte anekdoter, fortalte han fredag til Avisen.dk

Foto: Privat

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.