Rebellen fra Langeland: Folk er skide trætte af politikerne

Rebellen fra Langeland er ikke overrasket over, Donald Trump er blevet præsident.
Vi skal møde hinanden og lytte til hinanden, mener Ole Sørensen, der er bedre kendt som Rebellen fra Langeland.
Vi skal møde hinanden og lytte til hinanden, mener Ole Sørensen, der er bedre kendt som Rebellen fra Langeland. Foto: Sonny Munk Carlsen

Rebellen fra Langeland med det borgerlige navn Ole Sørensen sidder på forlaget Peoples Press, hvor han i dag får udgivet bogen 'Kom nu ned på jorden', der er skrevet af Marianne Vestergaard Nielsen.

Bogen handler om hans syn på mennesket, hans personlige erfaringer i socialpsykiatrien og hvordan, man møder mennesket i et system, der har frygtelig travlt med at proppe alle og enhver i kasser.

Men på udgivelsesdagen for bogen, er det udsigten til Donald Trump som USA's næste præsident, der er på alles læber. Rebellen fra Langeland har også tætte relationer til USA. Det er et land, som han elsker højt og har rejst meget i; et smukt land fyldt med interessante folk, fortæller han Avisen.dk.

Planen var endda, at han i slutningen af 2017 ville gå på efterløn og bruge halvdelen af året på at plukke pekannødder og chilifrugter i New Mexico. Det er en plan, der kan blive svær at gennemføre med den nye præsident ved roret.

- Jeg skal have visum, så det bliver spændende at se, om jeg overhovedet får lov til at komme ind i landet. Det kan være, at de synes, at jeg ligner en fra den anden side af muren, siger Ole Sørensen i spøg og hentyder til Donald Trumps planer om at opføre en mur ved grænsen til Mexico.

Forhåbentlig ingen amerikanske tilstande

Selvom Rebellen fra Langeland har et blødt punkt for de forenede stater, så er der også dele af landet, som han håber aldrig når til Danmark. Han så nemlig med egne øjne på en rejse i 2012 under et besøg i en hjemløse-lejr, hvordan verdens eneste supermagt behandler sine svageste.  

- Amerikansk socialpolitik betyder, at der ingen penge er i det system. Den hjemløse-lejr, jeg besøgte, kørte kun på donationer. Maden er doneret, tøjet er doneret, og arbejdet er frivilligt, siger Ole Sørensen i bogen 'Kom nu ned på jorden'.

Hvis donationerne slap op, var der ingen hjælp at hente. Det giver derfor ganske enkelt den garvede socialarbejder ondt i maven, når folk nævner, at vi i Danmark kan lade os inspirere af USA på det socialpolitiske område.

Desværre kan der være noget om snakken, for der er allerede tegn på amerikanske tilstande i et danske socialsystem, der med årene blot får dårligere vilkår, mener Rebellen fra Langeland.

- Hvis politikerne kigger mod USA for at indføre det socialsystem, som de har derovre, så giver det jo rigtig god mening, at man efterhånden er i gang med at udhule alting her i Danmark, siger Ole Sørensen.

Lyt til borgerne

Valget af Trump er ikke just noget, der får Rebellen fra Langeland til at juble, men det er heller ikke ligefrem et chok. Han ser det som et billede på, at nu har folk fået nok af politikerne. Og det er ikke kun noget, der foregår i USA, mener han. 

- Folk har jo protesteret. Jeg tror, at folk er skide trætte af politikerne. De lytter ikke til borgerne og sidder bare i deres hus på Christianshavn. Vi skal huske at lytte til borgerne, for det er dem, som ved noget om deres eget liv, siger Ole Sørensen.

Rebellen fra Langeland kalder selv sine politiske observationer for 'garage-politik'. Det er sund fornuft, som bedst diskuteres over et par håndbajere på en taburet i garagen i stedet for i de højere luftlag. Derfor er han heller ikke ude på at lange ud efter politikerne på Christiansborg. I stedet vil han sætte fokus på, hvordan man skaber et system, der sætter borgeren i centrum. 

Bogen 'Kom nu ned på jorden' kommer i handlen i dag.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.