Realkredit: Denne besparelse fortæller de ikke om

Stigende boligpriser i nogle områder betyder, at det for mange kan betale sig at opsige sit flekslån og optage et nyt med det samme. Men det fortæller realkreditselskaberne ikke.
Huspriserne er steget voldsomt i nogle områder og for boligejere med flekslån kan der være en idé i, at opsige lånet og optage et nyt for at få en lavere bidragssats.
Huspriserne er steget voldsomt i nogle områder og for boligejere med flekslån kan der være en idé i, at opsige lånet og optage et nyt for at få en lavere bidragssats. Foto: Linda Kastrup, Scanpix/arkiv

Mange tusinde boligejere skal overveje at opsige deres flekslån for så at optage et nyt med det samme. Det skriver Finans.

I nogle kommuner er boligpriserne nemlig steget så meget, at gælden er skrumpet i forhold til den aktuelle værdi af boligen. Uanset om man har betalt afdrag eller ej. Og det betyder noget for bidragssatsen. For jo højere gæld man har i forhold til værdien af boligen, jo højere bidragssats skal man betale.

Finans har talt med fire store realkreditselskaber. Ingen af dem fortæller kunderne, at de kan spare penge.

- Det er for dårligt. Hvis rådgiverne i finanssektoren ønsker at kalde sig rådgivere, bør de fortælle kunderne om alle mulighederne. Ikke kun om de muligheder, der er mest rentable for dem selv, siger Morten Skak, lektor ved Syddansk Universitet til Finans.

Også andr eksperter peger på, at det er mangelfuld rådgivning. Fra Nykredit mener underdirektør Sune Worm Mortensen, at det ikke er aktuelt for særlig mange boligejere.

Læs hele historien: Finans

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.