Real Madrid-præsident freder Benitez

Ledelsen i Real Madrid har holdt møde og besluttet at frede træner Rafael Benitez oven på El Clasico-nederlag.
Florentino Perez taler til premierminister Mariano Rajoy før lørdagens kamp mellem Real Madrid og Barcelona, som endte med en 4-0-sejr til Barcelona. Mandag talte han foran verdenspressen og fredede Rafael Benitez.
Florentino Perez taler til premierminister Mariano Rajoy før lørdagens kamp mellem Real Madrid og Barcelona, som endte med en 4-0-sejr til Barcelona. Mandag talte han foran verdenspressen og fredede Rafael Benitez. Foto: Daniel Ochoa de Olza/AP

Spanieren Rafael Benitez behøver ikke frygte for en snarlig fyreseddel i Real Madrid.

Cheftræneren har nemlig fuld opbakning fra ledelsen i klubben, selv om Real Madrid lørdag blev savet midt over med 0-4 foran eget publikum i prestigeopgøret mod ærkerivalen Barcelona.

Det siger Real Madrids præsident, Florentino Perez, mandag på et pressemøde.

- Vi har haft et møde i ledelsen, hvor vi har analyseret den sportslige situation i Real Madrid. Rafael Benitez har vores fulde opbakning, siger præsidenten ifølge The Guardian.

- Han har alle kvaliteterne, og han er først lige påbegyndt sit job her. Vi må lade ham fortsætte sit arbejde, så han kan nå sine mål.

- Rafael Benitez er udvalgt til at bringe holdet til succes. Holdet har haft det svært siden januar og har mere end nogensinde brug for fansenes støtte, siger Florentino Perez.

Præsidenten nedtoner El Clasico-afklapsningen mod Barcelona.

- Vi havde en meget dårlig kamp, men disse ting sker, og det var ikke på grund af indstillingen, siger Florentino Perez.

Søndag kunne den normalt velinformerede spanske sportsavis Marca fortælle, at det allerede var besluttet, at Benitez ville få en fyreseddel senest ved sæsonens udgang.

Marca er kendt som en avis med mange kilder i Real Madrid, og man har mange gange tidligere haft ret i den slags fyringshistorier.

Rafael Benitez har stort set siden sin ansættelse forud for denne sæson modtaget kritik. Han bliver blandt andet beskyldt for at spille alt for defensivt i forhold til at få det maksimale ud af holdets mange offensive stjernespillere.

Real Madrid ligger nummer tre i Primera Division efter 12 kampe. Holdet har seks point op til Barcelona på førstepladsen. I Champions League er Real Madrid allerede sikker på at gå videre til 1/8-finalerne efter fire ud af seks gruppekampe.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.