Rastepladser, røvballer og revselse: Så vilde er Aqua

Alle musikere har nogle bestemte ritualer, der skal udøves før og efter en koncert. Også Aqua.
Nogle ritualer er uskyldige som et bestemt håndtryk inden en koncert. Aquas indebærer både nøgenhed og bælteslag.
Nogle ritualer er uskyldige som et bestemt håndtryk inden en koncert. Aquas indebærer både nøgenhed og bælteslag. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix

På et punkt er sportsfolk og musikere meget ens. I begge brancher findes der nogle, som sværger til specifikke ritualer, før de kan gå scenen eller ind på banen.

Det danske band Aqua sværger til én bestemt tradition, der gerne udføres efter en koncert. Det sker ikke hver gang, fortæller de, men det er en tradition, som bandets rapper, René Dif, ser meget frem til at genoptage, når bandet snart drager på turné igen.

- Når vi kommer ind i tourbussen, så har vi en tradition om, at "Built This City" med Starships skal sættes på, siger Aquas sangerinde Lene Nystrøm.

- På et tidspunkt plejer vi at stoppe på en eller anden rasteplads, og så skal alle ud af bussen. Også buschaufføren og journalister, hvis vi har presse med på turen, fortsætter hun.

- Hvis vi har en chauffør med, der ikke har kørt os før, så undrer de sig ofte, griner bandets rapper René Dif.

Hvad der sker derefter får trioen Aqua til at grine højlydt.

- Alle skal ud og stå på en linje op ad bussen. Bukserne skal trækkes ned, og så skal den person i bandet, der slår hårdest, hvilket oftest er trommeslageren, slå alle med et bælteslag i røven, fortæller Lene Nystrøm.

- Vi snakker blodsprængninger på røven, siger René Dif.

Trioens sidste mand, Søren Rasted, synes det er en munter tradition, men han understreger, at det ikke altid går så vildt for sig.

- Der er ikke altid blodsprængninger. Det sker heller ikke hver gang, at vi giver hinanden bælteslag, men det er skide sjovt, når det engang imellem sker.

I sommeren 2017 skal Aqua igen ud på de danske landeveje, når de skal optræde som en del af "Vi elsker 90'erne"-karavanen, så måske er der en rasteplads, der får besøg af bandet og deres hold til revseri og bare røvballer.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.