Raser over tv-program: Undersøg hvorfor Danmark sejler

Det er langt fra alle, der kan forstå, hvad vi skal med programmet 'På røven i Nakskov'.
Det er langt fra alle, der kan forstå, hvad vi skal med programmet ’Nakskov på røven’.
Det er langt fra alle, der kan forstå, hvad vi skal med programmet ’Nakskov på røven’. Koncern TV- og Filmproduktion / TV 2

TV2’s dokumentarserie om en række socialt udsatte borgeres liv i Nakskov har, allerede inden det i aften bliver sendt, vakt stor debat.

For mens en gruppe lokale borgere på eget initiativ har startet facebookgruppen Lovestorm, der skal blæse positive historier fra området ind over landet som en modreaktion, så har harmen over programmet bredt sig.

På blandt andet Facebook har flere givet deres uforbeholdne mening til kende.

- Endnu et program, der udstiller folk, der er ofre for regeringens fattigdomsreformer. Hvad med at lave reelle tv-programmer, der jagter rige mennesker, som sætter deres penge i skattely, lyder det fra en, mens en anden skriver:

- Man må virkelig have en fattig tilværelse, hvis man kan underholdes af andres nød.

Modigt af TV2

I programmet, der sendes i seks afsnit, følger vi førtidspensionisten Ib og hans søn Nikolaj, som har fået besked på at forlade deres hus, fordi kommunen har erklæret det uegnet som bolig. Vi følger også den 14-årige Angelica, der er blevet mor til lille Frej, som hun kæmper for at få lov til at beholde.

Udmeldingen fra flere facebookbrugere er hård og kontant:

- Hvad skal vi bruge deres elendige lorteliv til? Undersøg i stedet, hvorfor Danmark sejler, og stil politikerne til ansvar, lyder det blandt andet.

Andre er dog mere positive i deres retorik, og synes, det er fint, at forhold som dem, der bliver skildret i dokumentarserien, ser dagens lys.

- Jeg synes, det er modigt af TV2 at sætte Udkantsdanmark på dagsordenen. Hvordan skal vi ellers ændre på tingenes tilstand, skriver en.

Programmet ’Nakskov på Røven’ bliver sendt i aften klokken 20.00 på TV2.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.