Rasende rådmand : SKAT's ineffektivitet er en tikkende bombe

Aarhusianernes gæld til kommunen stiger dramatisk efter, at SKAT ikke længere inddriver gæld for kommunerne.
SKAT's ineffektivitet på det område er en tikkende bombe under Aarhus Kommunes økonomi og en alvorlig trussel mod hele vores velfærdssamfund, Rådmanden for Kultur og Borgerservice i Aarhus, Rabih Azad-Ahmad (R).
SKAT's ineffektivitet på det område er en tikkende bombe under Aarhus Kommunes økonomi og en alvorlig trussel mod hele vores velfærdssamfund, Rådmanden for Kultur og Borgerservice i Aarhus, Rabih Azad-Ahmad (R). Foto: Scanpix arkiv

Aarhusianernes gæld til kommunen stiger dramatisk efter, at SKAT ikke længere inddriver gæld for kommunerne, oplyser DR Østjylland.

Lige nu skylder aarhusianere 407 millioner kroner til kommunen, og det beløb er steget med 37 millioner, siden SKAT lukkede det automatiske inddrivelsessystem EFI i september sidste år.

Siden er det kun lykkedes SKAT at kradse 3,4 millioner af kommunens tilgodehavende hjem. Sidste år i samme periode var beløbet 46 millioner.

Rådmanden for Kultur og Borgerservice i Aarhus, Rabih Azad-Ahmad (R), er rasende over den stærkt voksende gæld til kommunen.

- Det er en meget alvorlig situation. SKAT's ineffektivitet på det område er en tikkende bombe under Aarhus Kommunes økonomi og en alvorlig trussel mod hele vores velfærdssamfund, siger han.

Ifølge Rabih Azad-Ahmad er det langt fra kun Aarhus Kommune, der mærker konsekvenserne.

- Ineffektiviteten i at inddrage kommunernes penge vil gå ud over velfærd i kommunerne - og det er vi dybt bekymrede over, siger han.

Rabih Azad-Ahmad kalder det en skandale, at regeringen ikke evner at få et system til at virke til gavn for kommunekasserne. Og han peger på, at det også krænker borgernes retsbevidsthed.

- Man vænner dem, der ikke har viljen til at betale, til, at der ikke kommer nogen efter dem. Simpelthen fordi inddrivelsessystemet ikke fungerer, siger han.

I alt er borgernes gæld til det offentlige ifølge Aarhus Kommune på cirka 75 milliarder kroner.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.