Rasende mor på deltid: Fire børn og fuldtid hænger ikke sammen

En mor til fire og deltidsansat i Odense har ikke noget til overs for ministerenes opsang om, at flere børneforældre bør arbejde fuldtid.
En mor til fire i Odense er ikke begejstret for meldingen om, at børneforældre skal arbejde mere. (modelfoto)
En mor til fire i Odense er ikke begejstret for meldingen om, at børneforældre skal arbejde mere. (modelfoto) FOTO: Scanpix

- Jeg synes, at politikerne er fuldstændig ude af trit med, hvad det vil sige at være børnefamilie i dag, siger Annie Frydensberg Pedersen til BT.

Hun er langt fra enig med den udmelding, som beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) og børne-, undervisnings- og ligestillingsminister Ellen Trane Nørby (V) er kommet med, hvor de opfordrer børnefamilierne til at arbejde mere.

En ret at arbejde deltid

Annie Frydensberg Pedersen er mor til fire børn, der hver dag skal bringes og hentes i institutioner indenfor åbningstid. Der skal også være plads til nærvær i hverdagen og derfor er det umuligt for hende at have et fuldtidsjob.

- Jeg er superglad for mit job og ville egentlig gerne arbejde fuldtid, men med fire børn har jeg ingen anelse om, hvornår jeg skulle indhente de syv timers arbejde, hvis jeg skulle arbejde fuldtid.

Manden arbejder i Svendborg, så Annie Frydensberg Pedersen fortæller, at de indbyrdes har aftalt, at hun står for det med børnene, når de skal bringes og hentes. Og for dem vil det ikke være en løsning med længere åbningstider i institutionerne, for det vil sprede familien for meget og gøre samværet mindre godt.

Nej, i følge Annie Frydensberg Pedersen skal folk kunne arbejde deltid, hvis det er det, der passer bedst.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.