Rasende Johanne Schmidt: Det er sølle, Løkke

Enhedslistens leder kritiserer, at den nye regering vil stoppe arbejdet i Irak- og Afghanistankommissionen.
Johanne Schmidt-Nielsen bruger ligesom mange andre toppolitikere Facebook til at komme med sin mening om den nye regeringsdannelse.
Johanne Schmidt-Nielsen bruger ligesom mange andre toppolitikere Facebook til at komme med sin mening om den nye regeringsdannelse. Foto: Scanpix

"Hvor er det sølle."

Sådan er den hårde reaktion fra Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen. Hun er alt andet end imponeret over, at den nye regering vil stoppe den kommission, der arbejder på en redegørelse for Danmarks krigsdeltagelse i Irak og Afghanistan.

Men, mener V, det er ikke nødvendigt at undersøge det yderligere. Sådan lyder det i Venstres regeringsgrundlag. Partiet mener, at pengene fra kommissionens arbejde kan bruges bedre til en styrkelse af indsatsen for danske veteraner.

Læs også: Løkke nedlægger Irak-kommission

"Hvor er det sølle, at Løkke og vennerne vil nedlægge den kommission, der undersøger grundlaget for Irak-krigen. Altså den krig Fogh sendte Danmark ind i med det smallest tænkelige flertal," skriver en indigneret Johanne Schmidt-Nielsen på Facebook.

"Magtfuldkommenhed er vist det rette ord i denne sammenhæng. Og det er ikke klædeligt," raser hun videre.

Kommissionen blev nedsat i 2012, og den har fået fem år til at pløje sig gennem de anslåede en million siders dokumenter omkring krigsdeltagelsen.

Men den har fået en hård start på livet og er flere gange blevet kritiseret for, at det har været småt med fremskridt i arbejdet.

Det har derfor længe været et ønske for Venstre at få nedlagt Irak- og Afghanistankommissionen.

Hvor er det sølle, at Løkke og vennerne vil nedlægge den kommission, der undersøger grundlaget for Irak-krigen. Altså...

Posted by Johanne Schmidt-Nielsen on 28. juni 2015

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.