Rapport: Kom i gang - du skal arbejde 24 procent mere

Ifølge en ny nordisk undersøgelse arbejder danskerne alt for lidt, hvis økonomien skal på sporet. “Skal folk bæres vandret ud fra arbejdspladsen,” spørger fagforbund.
Arbejd, arbejd! Danskerne skal arbejde mere og længere, lyder anbefalingen i ny rapport.
Arbejd, arbejd! Danskerne skal arbejde mere og længere, lyder anbefalingen i ny rapport. Scanpix/arkiv: Cathrine Ertmann

Vi skal knokle langt mere i løbet af et arbejdsliv, end vi er vant til. Faktisk hele 24 procent mere. Sådan lyder anbefalingen i en nye nordisk rapport fra Boston Consulting Group (BCG). Det skriver Berlingske Tidende i dag.

Den ekstra arbejdsindsats kan betyde, at det offentlige kan investere mere og øge konkurrencekraften. Undersøgelsen konkluderer nemlig, at Danmark er sakket meget bagud i forhold til lande vi konkurrerer med på eksportmarkederne.

BCG har behandlet tal fra OECD og World Economic Forum på samme måde, som hvis der var tale om en stor privat virksomhed.

Bliver vi slidt op?

Dansk Industris direktør Karsten Dybvad siger til Berlingske, at der “er ingen tvivl om, at det er den vej, vi skal gå i Danmark.”

Han mener, man bør forhøje danskernes pensionsalder noget før.

Næstformanden i fagforbundet DJØF er bekymret for, at danskerne bliver slidt op.

“Vi er ikke i tvivl om, at der kommer flere reformer, men man må spørge sig selv, om det er meningen, at folk bæres vandret ud fra arbejdspladsen - det er der jo ingen, der har fornøjelse af,” siger han til Berlingske Tidende.

Erhvervs- og Vækstminister Henrik Sass Larsen afviser at skrumpe den offentlige sektor.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.