Randers sender arbejdsløse på benhård cykeltur

14 ledige skal cykle fra Randers til Alpe d’Huez i Frankrig.
Vejen til Frankrig er ganske lang, når man kommer på cykel fra Randers.
Vejen til Frankrig er ganske lang, når man kommer på cykel fra Randers. Arkivfoto: Scanpix

14 unge ledige fra Randers knokler flere gange om ugen løs på deres cykler på de kronjyske landeveje.

De 14 arbejdsløse træner til en vild bedrift: At cykle den lange vej fra Randers til Alpe d’Huez i Frankrig.

Målet med cykel-projektet er ikke 'bare' at få de 14 unge i god fysisk form. De cykler som en del af et nyt beskæftigelsesprojekt, som Randers Kommune og Randers FC Jobakademi har skudt i gang, og som Randers Amtsavis omtaler.

Håbet er, at en kombination af virksomhedspraktik, motion og oplevelsen af at nå et mål vil bringe de unge tættere på arbejdsmarkedet. 

- Det handler ikke kun om at give den gas på landevejen eller spinningcyklen. Det her med, at vi alle sammen mødes tre gange om ugen, hvor vi kæmper sammen, spiser sammen og griner sammen, dét betyder virkelig noget, fortæller Claus Ellermann, leder af projektet, til Randers Amtsavis.

Ifølge ham har projektet rykket de 14 unge. Mange af dem har nu lagt planer for deres liv, som det skal udforme sig efter sommerferien.

Det er langt fra kun den hårde cykeltræning, der løfter de unge, fortæller han. Det er lige så meget det at have noget at stå op til om morgenen, at få kammerater og at føle, at der er nogen, der regner med en.

Det er ikke kun Claus Ellermann, der allerede kan mærke en forskel hos de unge deltagere. Det kan Annemette Weling Jensen, der er socialrådgiver i Ungdommens Uddannelseshus, også. Hun fortæller til Randers Amtsavis, at de unge er mere motiverede og ambitiøse end for bare to måneder siden.

- Hvis bare en lille håndfuld af dem kommer i gang med en uddannelse, kan projektet betegnes som en succes - også økonomisk, siger hun til avisen.

I Randers hedder borgmesteren Claus Omann Jensen. Han er Venstre-mand, roser projektet (V) og siger videre, at han selv har planer om at deltage i den lange cykeltur og bestige Alpe d’Huez sammen med de 14 unge.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.