Randers-elever tæt på terror-rædsler: Alle sendte en besked til forældrene

En gymnasieklasse fra Paderup Gymnasium i Randers var uhyggeligt tæt på, da to terrorangreb i dag ramte Bruxelles.
Vi startede med, at alle sendte en besked til forældrene om, at de var i god behold, siger klassens lærer Mikael Firlings Mouritsen.
Vi startede med, at alle sendte en besked til forældrene om, at de var i god behold, siger klassens lærer Mikael Firlings Mouritsen. Foto: Privat

En gymnasieklasse fra Paderup Gymnasium i Randers var uhyggeligt tæt på, da to terrorangreb i dag ramte Bruxelles. 

3. g. klassen er nemlig på studietur i den belgiske hovedstad i disse dage, og skulle efter planen have fløjet hjem i morgen.

Men efter lufthavnen er blevet ramt af eksplosioner, må de i stedet tage en bus til Danmark. Det fortæller rektor på Paderup Gymnasium Allan Friis Clausen.

Han havde ikke hørt noget om angrebene, før han blev ringet op af klassen lærer fra Bruxelles tirsdag morgen.  

- Jeg blev både forskrækket og lettet, da jeg hørte om angrebende. Forskrækket over det uhyggelige angreb, men lettet over, at eleverne ikke var i nærheden, siger han til Avisen.dk. 

Eleverne sidder nu på deres hotel med deres lærer. Mange er selvfølgelig rystede, forklarer rektoren. 

- Deres klasselærer har givet rum til, at de kan få snakket godt sammen om situationen. Det er det bedste at gøre. Vi opfordrer også til, at eleverne snakker med deres familier om det i løbet af påskedagene, når de er kommet hjem, siger han. 

DR Østjylland har været i kontakt med klassens lærer Mikael Firlings Mouritsen. Han fortæller, at eleverne har tacklet situationen enormt flot. 

- Vi har selvfølgelig snakket om det, der er sket, og hvad det betyder. Vi startede med, at alle sendte en besked til forældrene om, at de var i god behold, siger han.

Eleverne skulle i dag have besøgt parlament, der ligger to kilometer fra hotellet, men da nyheden om terrorangrebene kom, valgte de at afvente situationen, siger klasselæreren til DR Østjylland. 

Paderup Gymnasium lavede tirsdag formiddag dette opslag på Facebook for at fortælle familie og venner, at eleverne er i god behold:   

Her til morgen er lufthavnen i Bruxelles blevet ramt af to eksplosioner. Belgisk politi melder om døde og sårede. Jeg...

Opslået af Paderup Gymnasium på 22. marts 2016

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.