Radioværts drab på baby-kanin vækker opsigt i udlandet

Radio24syv sparkede en debat om dyrevelfærd i gang ved at dræbe en kaninunge. Det bliver der lagt mærke til i udlandet.
Allan, som han lå og puttede sig i en papkasse, før han måtte lade livet.
Allan, som han lå og puttede sig i en papkasse, før han måtte lade livet. Foto: Radio24syv

"Kun små mænd med små tissemænd gør sådan noget her for opmærksomhed."

"I skulle fandme skamme jer!!!! Fy for helvede!"

"Tåbelige journalister! Det er ikke det rette sted at aflive hverken det ene eller andet dyr - i et radiostudie for åben mikrofon - hul i hovedet."

Det fyger med skældsord på Radio24syv's Facebookside. Kanalen er kommet i stormvejr, fordi værten Asger Juhl pinsemandag i programmet Radio24syv Morgen slog en ni uger gammel kanin-unge ihjel for åben mikrofon for derefter at tilberede dyret som ragout.

Den lille pelsede fyr, der var døbt Allan, blev ifølge radiostationen dræbt ved slag i hovedet med en stump genstand (angiveligt en cykelpumpe af metal), der brækkede dens nakkehvirvler.

"Den er sådan, man slagter kaniner professionelt. Det skete under kyndig vejledning fra en dyrepasser fra Zoo," forklarer Radio24syv i en af de meget lange debattråde, der stadig vokser på stationens Facebook-side.

Kanin-drabet har givet genlyd i udlandet, hvor flere medier - blandt andet har BBC og Sky News - har omtalt sagen.

Allan måtte ifølge Radio24syv lade livet, fordi radiostationen ønsker at sætte "det udbredte hykleri" i menneskers forhold til dyr til debat.

"Vi vidste, at vi ville blive beskyldt for at provokere. Og ja – vi har ønsket at provokere. At sætte netop hykleriet til debat," skriver stationen i en lang erklæring på Facebook.

"Men ikke som en tom provokation. Vi slog et dyr ihjel for at spise det. Dermed ligner det, værterne foretog sig i studiet i morges, det som langt de fleste af os gør hver eneste dag, når vi står foran køledisken i et supermarkedet," erklærer stationen, som håber, at den heftige debat, der er fulgt i kølvandet på kanin-aflivningen skaber bedre vilkår for dyrene i dansk landbrug."

Radio24syv fik næppe mindre omtale ud af at invitere den inkarnerede dyreværnsforekæmper, realitystjernen Linse Kessler, i studiet under den famøse udsendelse. Det udviklede sig dramatisk. Linse Kessler endte med at jagte Asger Juhl rundt i studiet i et forsøg på at forhindre ham i dræbe Allan.

"Som en stress-situation"

Det lykkedes dog ikke for den storbarmede reality-personlighed, og lytterne kunne kort tid efter høre de slag, der sendte Allan til de evige græsmarker.

Asger Juhl fortæller til TV 2, at han havde lidt svært ved at slå det lille kræ ihjel.

- Min krop begynder at sitre, musklerne spænder, og jeg trækker ikke vejret helt frit. Som en stress-situation. Og jeg ved sgu ikke hvorfor. Det er et godt spørgsmål, siger radioværten, der dog ikke var hårdere ramt af hændelsen, end at han efterfølgende kunne tage kaninen med hjem og tilberede den som ragout.

Får også støtte

Retfærdighedsvis skal det siges, at radiostationen også får støtte med på vejen på af lytterne.

På stationens Facebook-side erklærer én, at det er "en genial måde at vise det dobbeltmoralske hykleri i vores Disneyfiserede måde at anskue verden."

Mens en anden skriver, at han forstår kanalens budskab, men dog ikke selve happeningen.

"Næste gang kan I jo bolle en gris eller banke en hund i studiet så vi kan få lukket flere øjne op omkring dyrevelfærd."

”Jeg har faktisk mere respekt for dyreliv, end jeg har for menneskeliv”Sådan sagde stifteren af Facebook-gruppen ”...

Posted by Radio24syv on 25. maj 2015

Så er Asger Juhl og Kristoffer Eriksen ved at tilberede kaninen Allan, som de slog ihjel tidligere i dag.

Posted by Radio24syv on 25. maj 2015

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.