Radiolegenden Jørn Hjorting og hustru i gribende appel: Hjælp Hami

Den berømte radiovært og hans kone støtter indsamling for en særlig kørestol til den unge mand, som deres barnebarn danner par med.
Erna og Jørn Hjorting håber så mindeligt på, at barnebarnets kæreste kan få den kørestol, der gør ham i stand til at dyrke kørestolsbasket på højt plan.
Erna og Jørn Hjorting håber så mindeligt på, at barnebarnets kæreste kan få den kørestol, der gør ham i stand til at dyrke kørestolsbasket på højt plan. Foto: SCANPIX arkiv

Den legendariske radiovært Jørn Hjorting med den rare og behagelige stemme er sammen med sin søde hustru Erna gået til kamp for deres 'svigersøn' - nærmere betegnet barnebarnet Elisabeths kæreste, som hedder Hami Abbasi.

Anledningen er tragisk:

Sidste år blev Hammi udsat for en voldsom arbejdsulykke, da han faldt ned fra et stillads. Det medførte en skade i rygmarven, der har frataget ham førligheden fra bryst og nedefter. Han sidder derfor i kørestol i dag.

Under genoptræningen blev Hammi bidt af sportsgrenen kørestolsbasket, og det har givet ham så meget livsglæde, at venner og familie har lavet en indsamling, der skal give den unge mand mulighed for at få en sportskørestol, så han kan dyrke sin passion på højt sportsligt plan.

Prisen for sådan en stol er på hele 45.000 kroner, og det vil kommunen ikke bevilge. Derfor har Hammis venner sat gang i en indsamling på caremaker.dk.

- Sportskørestolen skal laves specifikt til ham, og derfor er det så skrækkelig dyrt, forklarer Erna Hjorting til ugebladet Her & Nu.

Jørn og Erna Hjorting er dybt involveret i sagen og appellerer til, at man støtter den gode sag. Deres barnebarn og Hammi er efter ulykken flyttet ind i handicapvenlig i Valby.

- Sporten er så vigtig for ham. Den hjælper ham både fysisk og psykisk. Han er fuldstændig bidt af basket og er rigtig dygtig til det, siger Erna Hjorting til Her & Nu.

Hun og gemalen håber brændende på, at der bliver samlet nok penge ind. Og meget tyder på det. Det indsamlede beløb er allerede på over 17.000 kroner.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.