Radikaliseret mand kører to soldater ned

Manden blev efter en biljagt skudt af politiet og døde efterfølgende af sine kvæstelser på hospitalet.
I en meddelelse fra Canadas premierminister, Stephen Harpers, kontor oplyses det, at en 25-årig gerningsmand "var blevet radikaliseret". Manden kørte mandag to canadiske soldater ned og blev skudt af politiet. Arkivfoto.
I en meddelelse fra Canadas premierminister, Stephen Harpers, kontor oplyses det, at en 25-årig gerningsmand "var blevet radikaliseret". Manden kørte mandag to canadiske soldater ned og blev skudt af politiet. Arkivfoto. Foto: Adrian Wyld/AP

En 25-årig mand, der mandag kørte to canadiske soldater ned på en parkeringsplads foran et supermarked i Quebec-provinsen, og som senere blev skudt og dræbt af politiet, "var blevet radikaliseret", lyder det fra de canadiske myndigheder.

- De føderale myndigheder kan bekræfte, at der er tydelige tegn på, at personen er blevet radikaliseret, hedder det i en erklæring fra premierminister Stephen Harpers kontor.

Det nævnes ikke, hvad "radikaliseret" dækker over. Men Harpers regering har tidligere brugt beskrivelsen om personer, der sympatiserer med militante islamistiske grupper.

- Personen, der ramte de to canadiske soldater med sin bil, er kendt af de føderale myndigheder, herunder de nationale sikkerhedsmyndigheder, hedder det videre i erklæringen.

Ingen af de to soldater døde ved påkørslen, men den ene er kritisk såret. Politiet har endnu ikke oplyst, om de to soldater fra landets væbnede styrker bar uniform, da de blev ramt.

Gerningsmanden, der flygtede fra stedet, kørte under den efterfølgende biljagt galt. Herefter trak han ifølge vidner en kniv, hvilket fik betjente til at affyre skud mod ham.

Han døde senere af sine kvæstelser på hospitalet.

Angrebet beskrives af canadiske medier som et muligt terrorangreb, hvilket Stephen Harper tidligere mandag ikke ville bekræfte.

- Vi er klar over disse forlydender, og de er selvsagt ekstremt foruroligende, sagde han i et svar til et parlamentsmedlem.

Canada er blandt de lande, der deltager i koalitionen mod Islamisk Stat i Irak.

Hæren har sendt 69 soldater fra sin specialstyrke til Irak for at rådgive og assistere landets sikkerhedsstyrker.

Premierminister Harper sagde i den forbindelse, at landet muligvis også ville øge den nationale antiterrorindsats efter konkrete trusler fra Islamisk Stat.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.