"Racistisk kunst" udstillet i Svendborg

Svendborg er ufrivilligt blevet trukket ind i sagen om den kontroversielle kunstner Dan Park. Hans billeder har nemlig hængt til offentlig skue i en uge på Svendborg havn.
Her ses dan Park til en demonstration mod hans billeder i Sverige
Her ses dan Park til en demonstration mod hans billeder i Sverige Foto: Scanpix

Kunstneren Dan Park blev fængslet og hans billeder konfiskeret, da han udstillede dem i Sverige, hvor billederne nu er forbudt.

Siden har radiostationen Radio 24syv undersøgt muligheden for, om billederne kunne udstilles i Danmark, hvilket endte med, at kunstneren Kristian Hornsleth og Trykkefrihedsselskabet udstillede et lille udvalg af Dan Parks billeder på et galleri i København.

Billederne er blevet stemplet som hadefulde mod etniske grupper i Sverige, hvilket Dan Park er sigtet for.

Nu skriver Fyns Amts Avis, at svendborgenserne har haft mulighed i en hel uge for at se de kontroversielle billeder, da ukendte gerningspersoner har hængt kopier af billederne op på havnen.

Billederne er nu blevet fjernet af den lokale havnemester, efter at Fyns Amts Avis har henvendt sig med spørgsmål om udstillingen.

Blandt billederne var det kontroversielle billede af tre sorte mænd med reb om halsen samt et billede af Grisling fra Peter Plys, der hopper på hovedet af en mand med turban. Ovenover står skrevet "Die you f...... pedfofile", (dø din forbandede pædofil), skriver Fyns Amts Avis.

Kilde: Fyns Amts Avis

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.