"Rablende vanvittigt": Tesfaye harm over lussing til lejere

Den socialdemokratiske politiker raser over, at lejere og andelshavere ikke får samme fastfrysning af boligskatten som boligejere i den nye finanslov.
"Det er jo rablende vanvittigt!!! Den nye finanslov aflyser alle stigninger i grundskylden i 2016. Men en snedig lille detalje afslører nu at det kun gælder for boligejere. Lejere og andelshavere får derimod en skattestigning," skriver Mattias Tesfeye på Facebook.
"Det er jo rablende vanvittigt!!! Den nye finanslov aflyser alle stigninger i grundskylden i 2016. Men en snedig lille detalje afslører nu at det kun gælder for boligejere. Lejere og andelshavere får derimod en skattestigning," skriver Mattias Tesfeye på Facebook. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Scanpix

Mattias Tesfaye (S) lægger ikke fingrene imellem i sin kritik af forskelsbehandlingen af lejere og andelshavere i finansloven for 2016.

Som en konsekvens af den finanslovsaftale, som regeringen indgik med Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti, kan beboere i ejerboliger nemlig se frem til en fastfrysning af ejendomsskatten i 2016. Men selvom lejerne og andelshaverne også betaler deres grundskyld, får de ikke glæde af aftalen om en fastfrysning

Dermed får lejere og andelshavere det, man kan betegne som en symbolsk lussing, og det har fået det socialdemokratiske folketingsmedlem til tasterne på Facebook.

- Det er jo rablende vanvittigt!!! Den nye finanslov aflyser alle stigninger i grundskylden i 2016. Men en snedig lille detalje afslører nu at det kun gælder for boligejere. Lejere og andelshavere får derimod en skattestigning, skriver Mattias Tesfaye blandt andet.

Han uddyber over for Avisen.dk:

- Det viser, at det ikke er det principielle standpunkt omkring grundskyld, de har forfulgt. Vi kan godt diskutere niveauet på grundskylden, det er helt legitimt, men at man tager sine egne kernevælgere ud og siger, at det er dem, der skal have en lettelse, det synes jeg er grotesk ud over alle grænser.

Kvajebajer fra DF

Mattias Tesfaye henviser til et eksempel fra København. Her slipper ejeren af en herskabslejlighed på 230 kvadratmeter i Østbanegade i København for en stigning i grundskylden på 647 kroner i 2016. Omvendt må beboerne i Mjølnerparkens lejeboliger, der ligger mindre end fem kilometer væk, se frem til en huslejestigning på 534 kroner næste år.

- Dermed betaler lejerne i Mjølnerparken 708 kroner om måneden i grundskyld. Mens f.eks. ejere i herskabslejligheder på Østerbro med udsigt over Kastellet og Øresund kun betaler 833 kroner, selvom de er dobbelt så store, lyder det fra Mattias Tesfaye, der selv bor i en almen bolig på Københavns Vestegn.

Dansk Folkeparti er en del af finanslovsaftalen, og Mattias Tesfaye mener derfor, at partiet skylder en kvajebajer.

- At Liberal Alliance fejrede finansloven med champagne er forståeligt. Men Dansk Folkeparti bør give en kvajebajer!, lyder det fra politikeren.

Det er jo rablende vanvittigt!!!Den nye finanslov aflyser alle stigninger i grundskylden i 2016. Men en snedig lille...

Opslået af Mattias Tesfaye på 3. december 2015

- Liberal Alliance er et lille parti, der har fået stor indflydelse på finansloven. Dansk Folkeparti har derimod været det største parti omkring bordet, og jeg forstår ikke helt, hvordan det kunne ende sådan, siger Mattias Tesfaye til Avisen.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.