Rådmand om førtidspension: "Borgerne kan ikke holde til det"

Kommunerne er for rundhåndede med førtidspensioner, lyder det fra Ankestyrelsen, som har gennemgået 78 sager. I Aalborg er beskæftigelsesrådmand rystet: "Borgerne kan ikke holde til det."
Beskæftigelsesrådmand i Aalborg Mai-Britt Iversen er rystet over Ankestyrelsens udmelding om, at kommunerne er for lempelige med førtidspensioner: - Borgerne kan ikke holde til det, siger hun.
Beskæftigelsesrådmand i Aalborg Mai-Britt Iversen er rystet over Ankestyrelsens udmelding om, at kommunerne er for lempelige med førtidspensioner: - Borgerne kan ikke holde til det, siger hun. Foto: Screendump Youtube

Der er stadig for mange mennesker, der får førtidspension. Det vurderer Ankestyrelsen, efter at have lavet en stikprøveundersøgelse. Aalborgs beskæftigelsesrådmand Mai-Britt Iversen (S) er rystet over udmeldingen.

- Hvis de mener, at kommunerne er for slappe i forhold at give førtidspension, så er det dem, der har et problem, siger Mai-Britt Iversen til DR Nordjylland.

I Aalborg er antallet af tilkendte førtidspensioner mere end halveret til nu 240 om året - og det er bestemt ikke for mange, mener Mai-Britt Iversen. Tværtimod.

- Jeg synes, de er alt for skrappe i den dokumentation, de beder om, i forhold til borgerne. For borgerne kan ikke holde til det. Og det er også den kritik, du hører rundt omkring, siger Mai-Britt Iversen.

LÆS OGSÅ: Styrelse: For mange får førtidspension

Ankestyrelsen har gennemgået 78 sager om førtidspension. I 29 sager blev der korrekt givet afslag på pension, mener Ankestyrelsen.

I de resterende 49 sager blev der tilkendt førtidspension - men hver tredje blev givet i strid med regler og love, konkluderer styrelsen.

Ankestyrelsen mener, at kommunerne er for lempelige med at give førtidspension. Mai-Britt Iversen mener til gengæld, at politikerne på Christiansborg må lempe reglerne, så flere kan få pension.

- Vi bliver også nødt til at gå ind og sige: Behandler vi de borgere, der har det svært, ordentligt. Og jeg vil sige, at hvis kommunerne skal til at være endnu skrappere end vi er nu, så mener jeg, de er gået over grænsen i forhold til, hvilke krav de stille til både kommunerne og især til borgerne, siger Mai-Britt Iversen til DR Nordjylland.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.