R: Dagpengesystemet er en stor lappeløsning

Der skal ske noget med den nuværende dagpengereform. Men ikke lige nu, lyder det fra De Radikale.
Der skal ske noget med den nuværende dagpengereform. Men ikke lige nu, lyder det fra De Radikale.
Der skal ske noget med den nuværende dagpengereform. Men ikke lige nu, lyder det fra De Radikale. Scanpix

- Dagpengesystemet, som det ser ud i dag, er et stort virvar af lappeløsninger. Vi ønsker derfor en reform, så det bliver mere enkelt og sammenhængende.

Sådan lyder det fra De Radikales arbejdsmarkedsordfører, Nadeem Farooq, efter det i dag kom frem, at mere end 50.000 danskere har mistet dagpengeretten de seneste to år.

LÆS OGSÅ: Efter nye dagpengetal: S giver de borgerlige skylden

Dermed ligger han sig på linje med Socialdemokraternes gruppeformand, Leif Lahn Jensen, der også ønsker en ny dagpengereform – men først når den kommission, der er i gang med at kigge på reformen, er klar til at komme med sine anbefalinger.

- Vi skal med reformen sikre, at der på den ene side er økonomisk tryghed, og at der på den anden er incitamenter til intensivt at søge arbejde, siger Nadeem Farooq.

Reform må vente

Selvom både SF og Enhedslisten ønsker indgriben nu, er Nadeem Farooq enig med den socialdemokratiske gruppeformand i, at arbejdet med den nye reform må vente, til kommissionen er færdig med sit arbejde.

- Læren fra 2010 er, at man skal lave gennemarbejdede løsninger. Vi vil ikke gøre noget overilet, men ønsker et fremtidssikret dagpengesystem, og derfor er vi nødt til at vente på kommissionens arbejde, siger han uden at kunne sætte nogen tidshorisont på.

LÆS OGSÅ: 50.000 har mistet dagpengeretten: SF og El kræver løsning nu

Han påpeger derfor også, at regeringen med på uddannelsesydelsen og arbejdsmarkedsydelsen har forsøgt at sikre de berørte danskere økonomisk forsørgelse, indtil en ny reform kan træde i kraft.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.