Qvortrup: Landsbytosserne er livsfarlige for DF

Politisk kommentator siger, at de mere perifere DF'eres udmeldinger i kølvandet på terrorangrebet i weekenden, kan koste partiet dyrt.
Partitoppen forsøger at dæmpe tropperne ude i landet efter weekendens terrorangreb. Senest har Peter Skaarup blankt afvist, at dødsstraf skulle være en del af DF's politik. Det måtte han gøre, efter at Ejler Schütt - viceborgmester i Aabenraa - skrev på sin Facebook-væg, at terrorister fremover "skal tilintetgøres."
Partitoppen forsøger at dæmpe tropperne ude i landet efter weekendens terrorangreb. Senest har Peter Skaarup blankt afvist, at dødsstraf skulle være en del af DF's politik. Det måtte han gøre, efter at Ejler Schütt - viceborgmester i Aabenraa - skrev på sin Facebook-væg, at terrorister fremover "skal tilintetgøres." Bax Lindhardt, Scanpix/arkiv

Kristian Thulesen Dahl stormer frem i meningsmålingerne, men hans succes kan være ved at vende, forklarer Henrik Qvortup, politisk kommentator på metroxpress.

Den seneste tids to terrorangreb har nemlig fået de mere perifere medlemmer af DF til tasterne for at ytre deres stærke holdninger.

Blandt andre medlemmet Jesper Fruerboel der kaldte islam for en sygdom, folketingskandidaten Kristoffer H. Storm der lørdag tweetede, at venstrefløjen var medskyldige i weekendens terror og senest tirsdag aften, hvor viceborgmesteren i Aabenraa, Ejler Schütt, ville have indført dødsstraf mod terror i Danmark.

"Der er sagt ting den seneste tid, som er langt over grænsen. Selv i forhold til DF. De skal være markante på udlændingeområdet, men hvis det bliver skingert og landsbytosse-agtigt, så er det livsfarligt for Thulesen Dahl. Så skubber de en lang række af de nye vælgere væk," siger Henrik Qvortrup.

Tidligere var det Pia Kjærsgaards opgave at sætte de ekstreme medlemmer på plads, men nu er det blevet Søren Espersens opgave, forklarer Henrik Qvortrup i onsdagens metroxpress:

"Thulesen Dahl har holdt meget lav profil den seneste tid, for man kan hurtigt blive fedtet ind i de her sager, selvom man tager afstand fra ekstreme holdninger. Derfor overlader han det til Søren Espersen, og han får nok at se til, for der vil komme flere folk, der rører på sig. Følelserne er uden på tøjet, og nu siger DFs medlemmer altså, hvad de reelt mener."

Et af partiets mest rutinerede medlemmer, 78-årige Mogens Camre, mener dog ikke, at der kommer for voldsomme meldinger fra Dansk Folkeparti. Der er nemlig et publikum.

"Folk er meget vrede. Jeg var til mindehøjtideligheden ved Krudttønden, hvor jeg hørte helt almindelig mennesker sige ting, som at alle med en anden etnisk baggrund skulle ud af Danmark, politikerne har svigtet og så videre," siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.