Pytlick i Ungarn: Ville gerne have undværet palaver

Jan Pytlick vil stadig ikke uddybe de seneste dages uro i EM-lejren, men erkender, at balladen har forstyrret.
Jan Pytlick havde gerne set mere ro i den danske lejr forud for EM.
Jan Pytlick havde gerne set mere ro i den danske lejr forud for EM. Foto: VAN NORDE ERNST/POLFOTO

Håndboldlandstræner Jan Pytlick holder fortsat tæt om det forløb, der gik forud for udtagelsen af Louise Svalastog som EM-afløser for den skadede Marianne Bonde.

Sammen med resten af den danske EM-lejr er Pytlick fredag aften ankommet til den ungarske by Debrecen, hvor holdet spiller sine kampe i den indledende runde og i en eventuel mellemrunde.

Landstræneren erkender, at balladen om Rikke Skov, der troede, hun skulle til EM blot for at blive droppet til fordel for Svalastog, har forstyrret forberedelserne.

- Jeg havde gerne været den sag foruden. Ingen tvivl om det, siger Jan Pytlick.

Landstræneren fastholder, at han ikke vil uddybe, hvordan efterudtagelsen af Bondes afløser kunne ende i sådan et postyr.

- Der er så mange lag i det her, så det vil jeg ikke stå og pensle ud. Jeg er her for at præstere noget hernede, og så synes jeg egentlig, at det er forkert at koncentrere sig om alt det der, siger Pytlick.

I sidste weekend havde han ellers sit EM-hold på plads, men en nærmere undersøgelse af Marianne Bondes venstre knæ tvang tirsdag forsvarskrumtappen til et afbud, der tydeligvis rystede Pytlick.

Men efter at have sundet sig et par dage har landstræneren fået optimismen tilbage.

- Der er ikke ændret på målsætningen. Vi har mistet en god spiller, men vi har også fået en rigtig dygtig spiller ind. Svalastog skal nok bruge lidt tid til at falde ind på holdet, men det ændrer ikke på, at vi går efter en medalje, siger Jan Pytlick.

Danmark åbner EM med mødet med Ukraine søndag aften.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.