Puuhh: Undgå at lugte af armsved

Der findes flere gode råd, som kan hjælpe dig med ikke at lugte under armene.
Lugter du? Læs her, hvordan du nedsætter din svedlugt.
Lugter du? Læs her, hvordan du nedsætter din svedlugt. Scanpix.

Når din sved bliver gammel, altså når den har siddet et stykke tid, vil den begynde at lugte, og sveder du meget, kan det nemt blive et problem. Du kan desværre ikke selv justere, hvor meget du sveder, men du kan godt gøre noget ved lugten, skriver Politiken.dk

Specialelæge i hudsygdomme dr.med Vibeke Kassis har tidligere fortalt, at det er nervesystemet, der bestemmer, hvor meget kroppen skal svede. Du kan derfor ikke gøre meget ved selve sveden, men du kan heldigvis gøre meget for at nedsætte lugten, hvis du har tendens til at lugte grimt fra armhulen.

Her er en håndfuld gode råd fra speciallægen:

1. Gå i bad

Du kommer ikke udenom, at du skal huske at holde dig selv ren. En god hygiejne er vejen frem, hvis du vil lugte mindre. Og er du en af dem, der nemt kommer til at lugte, så vask dig en ekstra gang under armene i løbet af dagen.

2. Drop stærk mad

Der er visse madvarer, som sætter godt gang i svedproduktionen - det er blandt andet chili og ingefær.
Du kan derfor overveje at holde dig fra de to ingredienser, især på dage hvor du er ude blandt andre og risikerer at svede så meget, at du bliver utilpas over det.

3. Køb en god deodorant 

Det kan betale sig at kigge en ekstra gang på hylderne, når du køber deodorant næste gang. Det er vigtigt, at du vælger en antiperspirant, som hæmmer din sved. Og det er en god idé at vælge en, der ikke har meget parfume i sig, for så undgår du, at irritation sætter gang i mere sved.

4. Barber dine armhuler

Mange kvinder gør det i forvejen - barber deres armhuler. Det kan være en rigtig fin idé at gøre, hvis du har tendens til at lugte under armene. Fjerner du hårene, vil du lugte mindre. Det er nemlig sådan, at den grimme svedlugt gerne sætter sig fast i hårene under armene og lugter mere, end det gør uden hår. 

5. Vælg dit tøj med omhu

Der findes rigtig meget tøj, som får dig til at lugte mere end nødvendig. Overdele lavet af syntetisk materiale lader ikke din hud ånde, og både polyester og nylon er to virkelige dårlige bluse-valg, hvis du lugter under armene.

Du skal i stedet vælge tøj lavet af naturmateriale som bomuld, hør og silke. Det vil hjælpe dig en hel del, og så skal du samtidig altid være forberedt på det værste. Når du bevæger dig meget eller bliver nervøs, vil du svede mere. Det er derfor en god idé altid at have et lille håndklæde, en deodorant og en ren bluse med i tasken - så kan du skifte, hvis du er begyndt at lugte grimt. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.