Putin og Erdogan drøfter mere samarbejde

Trods dyb uenighed om Syrien og Ukraine arbejder Rusland og Tyrkiet på at tredoble samhandel.
Ruslands præsident, Vladimir Putin, og Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, mødes mandag i Tyrkiet for at drøfte øget samarbejde. Arkivfoto.
Ruslands præsident, Vladimir Putin, og Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, mødes mandag i Tyrkiet for at drøfte øget samarbejde. Arkivfoto. Foto: Alexei Nikolsky/AP

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, førte mandag drøftelser med sin russiske modpart, præsident Vladimir Putin, i Ankara i et forsøg på at styrke båndene mellem de to lande trods uenighed om Syrien og Ukraine.

Den russiske leder er på besøg i Tyrkiet en enkelt dag, hvor han mødes med Erdogan i dennes meget omstridte nye, grandiose præsidentpalads uden for Ankara.

En stor del af de to lederes drøftelser er viet til samarbejde omkring energi og om udsigten til en tredobling af handlen mellem de to lande i de kommende år.

Den russiske præsident ledsages af ikke mindre end 10 russiske ministre, som skal møde deres tyrkiske modparter i Det Russiske-Tyrkiske Samarbejdsråd

Det er første gang, at de to mænd mødes, efter at Erdogan i august overtog præsidentembedet.

Kommentatorer har ofte påpeget ligheder mellem den 60-årige Erdogan og dem 62-årige Putin:

De er begge karismatiske ledere, som ofte beskyldes for ikke at være ægte demokrater, men som ikke desto mindre begge har en solid magtbase og nyder bred opbakning i befolkningen.

Erdogan har været premierminister siden 2003 og er blevet kendt også uden for Tyrkiets grænser på sine markante politiske udmeldinger.

Iagttagere venter, at han som præsident vil forsøge at genrejse idéen om Tyrkiet som en storspiller i Mellemøsten.

/ritzau/AFP

© www.publiatis.com - 2014

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.