Pulveralarm i Føtex: Her er politiets døgn i Danmark

I Kalundborg måtte politiet rykke ud til et supermarked, der have modtaget et mystisk brev med hvidt pulver i. Hændelsen er blandt hændelserne, som landets politikredse skriver om i deres døgnrapporter i dag:
Et mystisk hvidt pulver i stil med dette fandt ansatte fra en Føtex i Kalundborg i et brev. Og så blev politiet ellers tilkaldt ...
Et mystisk hvidt pulver i stil med dette fandt ansatte fra en Føtex i Kalundborg i et brev. Og så blev politiet ellers tilkaldt ... Scanpix - arkivfoto

Midt- og Vestsjællænds Politi måtte i går rykke ud til en opgave af de mere usædvanlige. Klokken 12.20 ringede telefonen, og det var Føtex i Kalundborg, der var i røret. Personalet anmeldte, at forretningen havde modtaget et brev med noget hvidt pulver i.

Og så var det ellers afsted til Føtex'en, hvor baglokalerne og det personale, der havde opholdt sig der, blev 'isoleret' fra resten af supermarkedet. Politiet vurderede dog, at kunder fortsat kunne købe ind i supermarkedet, mens ordensmagten afventede kemikalie-eksperternes ankomst for at undersøge brevet og dets indhold.

LÆS OGSÅ: Politiets døgn i DK: Matadorspil førte til knivstikkeri

Ifølge døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællænds Politi kunne afspærringen hæves klokken cirka 16.45. På det tidspunkt havde kemikalie-eksperterne fastslået, at pulveret i brevet var ufarligt. Det blev efterfølgende undersøgt nærmere og identificeret som ... mel.

Ups, for en mærkelig påkørsel

I København blev en af politiets blandt bilister nok knap så populære fotovogne beskadiget ved et mildt sagt besynderligt uheld.

Fotovognen blev påkørt på Roskildevej af et invalidekøretøj, hvor føreren ifølge Københavns Politi "sad på en ølkasse grundet defekt førersæde."

Kvik 89-årig afviser anmassende kvinde

Stor set hvert eneste døgn i Danmark sker det, at ældre mennesker bestjæles af smarte tricktyve med gustne kneb i ærmet. Muligvis var det sådan en tyv, en 89-årig kvinde fra Slagelse blev opsøgt af i går.

Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi omtaler i deres døgnrapport episoden, hvor der om eftermiddagen blev ringet på døren hjemme hos den 89-årige dame. Udenfor stod en kvinde og påstod, at hun var fra Slagelse Kommune, og at hun gerne ville indenfor og tale med damen.

Den 89-årige afviste imidlertid kvinden, som virkede yderst anmassende. Kvinden beskrives som dansk af udseende, 160-165 centimeter høj, almindelig af bygning med lys hud og mørkt tøj. Politiet opfordrer til at være opmærksom på den pågældende og straks ringe 114, hvis man får besøg af hende.

Hundemorder løs på Bornholm?

På Bornholm efterforsker politiet en underlig giftsag. Først blev én hund på klippeøen muligvis forsøgt forgiftet. Anmeldelsen lyder på, at en klump kød indeholdende røde og orange korn, der muligvis kan være rottegift, blev kastet ind i en have på en adresse i Nyker, hvor der bor en hund.

Og så kom endnu en henvendelse fra en ulykkelig hundeejer i samme by. Det var, skriver Bornholms Politi, en kvinde, som tidligere på måneden fandt sin otte måneder gamle hvalp død i hundekurven. 22. marts mistede så hun sin anden hund, der måtte aflives. Begge gange var hundene en times tid forinden blevet luftet i haven.

Der kan være tale om tilfældigheder, understreger politiet, som dog undersøger sagen.

Tonstungt tyveri i Gram

Efterforsker gør de også hos Syd- og Sønderjyllands Politi, hvor man søger vidner til et tyveri af de større - sådan målt på kilo. Politiet søger nemlig vidner til et tyveri af hele fem tons bilbatterier og 150 kilo kobber, der onsdag aften eller nat blev neglet fra fra Skovbrynet ved Gram ...

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.