Puha, ro på: Livet bliver bedre med alderen

Synes du, at den ene dag slæber sig af sted efter den anden, uden at du føler hverken glæde eller tilfredshed, så kan du trøste dig selv med, at det formentlig vil lysne for dig, jo ældre du bliver.
Hurra ... der er ingen grund til at tro, at livet skal være trist hele vejen igennem. Forskning viser, at det bliver bedre med alderen.
Hurra ... der er ingen grund til at tro, at livet skal være trist hele vejen igennem. Forskning viser, at det bliver bedre med alderen. Scanpix

Du har svært ved at finde en retning i livet, du er utilfreds, kan ikke finde kærligheden, eller det er noget helt andet, der går dig på. Du synes, livet er svært, men heldigvis bliver den følelse mindre markant med alderen.

LÆS OGSÅ: Er det farligt at bide negle?

Ny forskning fra Buffalo Universitet støtter op om andre studier, der beviser at en af fordelene ved at blive ældre er, at du bliver gladere og mere tilfreds med livet, skriver Huffington Post.

- Når vi tænker på alderdommen, så har vi en tendens til at tænke på forfald og tab. Men et stort antal forskning viser efterhånden, at der faktisk er ting, som bliver bedre med alderen, siger professor i socialpolitik, Claudia Haase.

LÆS OGSÅ: Antal sexpartnere? Sådan gør du når kæresten spørger

Du finder ro og tillid

Buffalo Universitet har kigget nærmere på hvilke fordele, der er ved at blive ældre og en af de ting, der bliver markant bedre, er troen på andre mennesker.

Ældre mennesker bliver mere tillidsfulde og har nemmere ved at se det gode i folk, end de havde som unge.

Og er der en person, som fejler, ja så har et ældre menneske også lettere ved at tilgive, samtidig med at de gerne vil hjælpe og gøre noget for andre.

LÆS OGSÅ: Er du en kræsenpind: Læs her hvorfor

Alle de egenskaber gør altså et menneske gladere, viser studiet.

- Tillid er godt for vores helbred, fordi det at tro på andre tillader os at opsøge støtte, tryghed og glæde i sociale forhold, siger Claudia Haase.

Et tillidsfuldt menneske er altså gladere og det ikke bare for en kort stund. Nej, personen vil generelt opnå en gladere tilværelse livet igennem, viser studierne.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.