Psykolog-boss revser politikere: Top-arrogant at piske syge og ledige

Det er ikke for sjov, at man er arbejdsløs, siger populær psykolog, som sagde Neergaard imod i direkte tv.
Måden, politikere taler om syge, arbejdsløse og andre udsatte på, har nået en grænse, mener Eva Secher Mathiasen, som er formand for Dansk Psykolog Forening.
Måden, politikere taler om syge, arbejdsløse og andre udsatte på, har nået en grænse, mener Eva Secher Mathiasen, som er formand for Dansk Psykolog Forening. Foto: Scanpix

1,2 millioner danskere har set klippet, hvor hun siger beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) imod, og tusindvis har delt det på Facebook.

Politikerne bør have visioner om et samfund, hvor alle har det godt, i stedet for kun at have fokus på at folk skal arbejde, lød hendes kritik.

Nu uddyber Dansk Psykolog Forenings formand, Eva Secher Mathiasen, sin holdning i et interview med Information.

- Politikere skal få os til at drømme om den fremtid, de taler om. Men jeg drømmer fandme ikke om noget konkurrencesamfund, hvor mine børn skal vokse om som møtrikker i den kæmpestore maskine, politikerne drømmer om, at Danmark skal blive i det globaliserede samfund. Det er, som om vi har glemt, at mennesker har værdi, blot ved at de er til, siger hun.

Ikke for sjov man er arbejdsløs

Konkurrencesamfundet kræver, at vi skal være hurtige, kloge, smukke, sunde og produktive. Det stiller så høje krav til det enkelte menneske, at vi ikke har overskud til at være der for hinanden, mener Eva Secher Mathiasen.

Og så er det toparrogant af politikerne at piske syge og arbejdsløse, mener hun. Måden, vi taler om udsatte borgere på, har nået en grænse.

Det giver i forvejen ridser i selvtilliden at stå uden for samfundet, og det er ikke for sjov, at man er arbejdsløs eller misbruger, ligesom psykisk sygdom ikke er noget, man bare kan tage sig sammen ud af, understreger hun.

Læs hele interviewet på Information.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.