Psykiater: Danskerne lyver sig syge for milliarder

Borgere og Sundhedsstyrelsen bliver udsat for hård kritik fra den omstridte psykiater Piet Casier, som 3F har stævnet efter en fejldiagnose.
En omstridt psykiater hævder, at danskerne lyver sig syge for milliarder af kroner.
En omstridt psykiater hævder, at danskerne lyver sig syge for milliarder af kroner. Foto: Lars Helsinghoff Bæk, Scanpix/arkiv

Borgere lyver sig syge og har gyldne tider, og det misbrug koster milliarder af kroner for det danske samfund. Og Sundhedsstyrelsen er på borgernes side og dermed direkte til skade for det danske samfund.

Sådan siger den omstridte psykiater Piet Casier, der ifølge egne oplysninger har skrevet cirka 1.700 psykiatriske speciallægeerklæringer om borgere overalt i Danmark. Det skriver Fagbladet 3F.

Onsdag afgav Piet Casier forklaring i en principiel retssag, hvor han og Norddjurs Kommune er stævnet af 3F med krav om erstatning på 389.000 kroner til 3F'er Helle Drejer Nielsen, der lider af følger fra en kronisk ledbetændelse.

Kravet skyldes, at psykiateren fejlagtigt og i strid med autorisationsloven gav 3F'eren diagnosen 'sygdomsefterligning' - og at hun derefter blev fastholdt på kontanthjælp af kommunen.

Piet Casier, der er bosat i USA, afgav sin forklaring via en Skype-forbindelse til sin advokats computer i retssalen i Randers. Om sit budskab i brevet til to ministre - som han titulerer "excellence" - forklarede speciallægen under retsmødet, at han ville fokusere myndighedernes opmærksomhed på, at systemet ikke fungerer optimalt.

Advokat for 3F i sagen, Mads Krøger Pramming, spurgte Piet Casier, om simulation og borgere, der snyder systemet, er en hjertesag for ham.

- Overhovedet ikke. Det har det aldrig været, sagde Piet Casier.

Du har ikke skrevet til ministrene om det?

- Jeg har bare skrevet faktum, svarede psykiateren.

Psykiateren oplyste i retten, at hans psykiatriske samtaler med patienter sædvanligvis varer to timer, men at samtalerne i nogle tilfælde kunne vare op til tre timer. Han bekræftede, at han til samtalerne brugte et skema, og at det var standard, at han spurgte ind til folks sexliv og eventuelle stofmisbrug.

Helle Drejer Nielsen forklarede i retten, at hun følte sig dybt krænket af Piet Casier, og at hun brød sammen efter samtalen, som hun betegner som et forhør.

Forklaringerne under onsdagens retsmøde varede betydelig længere tid end forventet. Derfor er der brug for endnu et retsmøde i sagen. Mødet er endnu ikke berammet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.