Protestsangere anholdt i Folketinget

En gruppe demonstranter afbrød en debat i folketingssalen med protestsang og er nu anholdt.

Den gruppe demonstranter, der gav sig til at synge i folketingssalen under debatten om asylstramninger, er nu anholdt. Det melder DR Nyheder.

Tilsyneladende var det justitsminister Mette Frederiksen (S), aktionen var møntet på, da den ca. 15 mand store gruppe demonstranter torsdag eftermiddag udførte en aktion i folketingssalen.

Mette Frederiksen sad på sin plads i salen, da gruppen rejste sig fra deres pladser på Folketingets tilskuerpladser og begyndt at synge i protest mod regeringens asylstramninger.

Folketingets næstformand Karen Klint bad straks demonstranterne indstille aktionen. De fortsatte - og hun sagde så ifølge DR Nyheder:

- Lad være med at demonstrere! Okay, jeg afbryder mødet.

DR Nyheder erfarer, at alle demonstranterne blev anholdt efter udbruddet i salen, som flere folketingsmedlemmer nåede at tweete om.

- Debat i folketingssalen om asylstramninger afbrydes af sang, skrev Enhedslistens Pernille Skipper på Twitter.

- Hvis bedsteforældre for asyl absolut skal lave sangdemonstrationer, kunne de så i det mindste ikke begynde at gå til sang, jokede Simon Emil Ammitzbøll fra Liberal Alliance på Twitter.

Desuden skal der være smidt flere flyers fra tilskuernes balkon og ned i folketingssalen.

Ifølge TV2.dk stod Gæstfrie i Halsnæs og flere andre aktivister fra blandt andet Husenflygtning og Asylret bag aktionen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.