Protest-koret fra Folketinget: Derfor sang vi

En folketingsdebat om asylstramninger blev i dag afbrudt af en gruppe syngende demonstranter. Flygtningevenner fra Halsnæs i Nordsjælland stod bag aktionen.
Enhedslistens Pernille Skipper nåede at fotografere det forbudte kor, før aktionen blev afbrudt. Hun lagde fotoet på Twitter.
Enhedslistens Pernille Skipper nåede at fotografere det forbudte kor, før aktionen blev afbrudt. Hun lagde fotoet på Twitter. Twitter

En protestsang på melodien 'Stakkels Gigolo' stoppede i dag en folketingsdebat om flygtninge. 14 protestsangere havde indfundet sig på Folketinges tilskuerrækker, og de sang, selv om Folketingets næstformand Karen Klint bad dem stoppe.

De 14 demonstranter er nu anholdt og befinder sig på Station City i København, fortæller Malin Westerlund, som sammen med sin mand, organisten Nicolai Kjølsen, har skrevet ordene til den protestsang, der udløste al balladen.

Parret er aktive i gruppen 'Gæstfrie i Halsnæs,' der blev stiftet, da et flertal i Halsnæs Byråd stemte nej til en midlertidig forlængelse af Asylcenter Auderød.

- Vi holdt en demonstration på Christiansborg Slotsplads 1. november, men det var der ikke nogle politikere, der bemærkede. Og så måtte vi tage andre metoder i brug, siger Malin Westerlund til Avisen.dk.

- Vi bliver nødt til at råbe op. Vi i Danmark har også et ansvar for, hvad der sker ude i verden, og det vil vi gerne gøre opmærksom på. Det er forkert og langt ude at fokusere på det danske budget, når der er mennesker, der har brug for vores hjælp.

Gruppen 'Gæstfrie i Halsnæs' afholder en støttekoncert i Gjethuset i Frederiksværk tirsdag i næste uge - muligvis vil de 14 aktionerende fra Christiansborg her genopføre sangen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.