Professor: Dårlig ide at hæve pensionsalderen

De velstillede glemmer, at andre lever helt anderledes, siger professor Henning Jørgensen.
Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) har luftet tanken om at hæve pensionsalderen endnu mere.
Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) har luftet tanken om at hæve pensionsalderen endnu mere. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen / Scanpix arkiv.

Hvis politikerne hæver pensionsalderen endnu en gang, vil det skabe endnu mere ulighed.

Derfor er det en bedre idé at lave forskellig folkepensionsalder, hvor de nedslidte kan gå tidligere, siger professor Henning Jørgensen fra Aalborg Universitet til DR Nordjylland.

- Ud fra en retfærdighedsbetragtning og ud fra den sociale ulighed og forskel i levealder må det være det rigtige, mener han.

For nylig har finansminister Claus Hjort Frederiksen luftet muligheden for hurtigere indfasning af stigning i pensionsalderen. En dårlig ide, ifølge professoren:

- For de velstillede glemmer, at andre lever helt anderledes. Og det skal der tages hensyn til, som jeg ser det, siger Henning Jørgensen.

Dansk Folkeparti køber ikke umiddelbart professorens idé om forskellig folkepensionsalder.

Men formanden for partiets Beskæftigelsesudvalg, Bent Bøgsted, er dog også imod at hæve pensionsalderen mere end til de 68 år i 2030, som foreløbig er vedtaget.

- Men regeringen må komme med et udspil på området. Det har vi efterlyst, men vi har ikke set det endnu, siger Bent Bøgsted til DR Nordjylland

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.