Prisen på efteruddannelse mere end fordobles

Regeringen lægger op til mere end en fordobling af prisen på efteruddannelsese, fremgår det af det nye finanslovsforslag, skriver Fagbladet 3F.
Regeringen lægger op til mere end en fordobling af prisen på efteruddannelsese, fremgår det af det nye finanslovsforslag, skriver Fagbladet 3F. Foto: /free

Det bliver mere end dobbelt så dyrt for virksomheder at sende ansatte på efteruddannelse, fremgår det af det nye finanslovsforslag, skriver Fagbladet 3F.

Når medarbejderne fremover skal styrkes i kommunikation, teambuilding eller brug af regneark kommer det til at koste over dobbelt så meget som hidtil, fremgår det af regeringens finanslovsforslag. Prisen på en række populære AMU-kurser stiger fra 540 kroner om ugen til hele 1.280 kroner om ugen. Hvert år søger over 50.000 kursister ind på disse kurser.

Michael Kaas-Andersen, der er direktør for erhvervsskolen Selandia ved Slagelse, er helt overbevist om at søgningen til kurserne vil dale drastisk.

- Jeg er stensikker på, at det vil betyde, at specielt de bløde kurser går fuldstændig i stå, siger Michael Kaas-Andersen, der vurderer, at "det kommer til at gå ud over virksomhedernes konkurrenceevne og vækst."

Også forbundssekretær i 3F Søren Heisel forudser, at prisstigningen vil få store konsekvenser for medlemmernes mulighed for uddannelse.

- Det er helt skævt, at regeringen lægger op til at gøre disse vigtige AMU-kurser over dobbelt så dyre. Det er netop den slags kompetencer, som virksomhederne råber efter, og som gør dansk arbejdskraft konkurrencedygtig, siger Søren Heisel.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.