Prinsesse Marie på autisme-besøg i New York

Prinsesse Marie var i sidste uge på besøg i New York. Her deltog hun i en kongres omkring autisme, ligesom hun også indviede en LEGO-butik.
Prinsesse Marie deltog for nylig i en konference om autisme. Her ses hun til modeugen i København.
Prinsesse Marie deltog for nylig i en konference om autisme. Her ses hun til modeugen i København. Foto: Unger Anthon/Polfoto

I sidste uge var kronprinsparret i New York, hvor kronprinsesse Mary satte fokus på kvinders rettigheder, mens kronprins Frederik var i millionbyen for at tale om dansk teknologi. Og i kølvandet på det besøg var prinsesse Marie også et smut i den amerikanske storby.

Hun er nemlig protektor for Landsforeningen Autisme i Danmark, og i den forbindelse besøgte hun New York fra den 24. til den 26. september. Her deltog den 38-årige prinsesse i konferencen "The 7th Annual World Focus on Autism", hvor førstedamer fra hele verden var samlet for at sætte fokus på autisme.

Det skriver internetmediet Royalista.com.

Konferencen var arrangeret af organisationen Autism Speaks, som arbejder for at udbrede kendskabet til autisme, ligesom de også fokuserer på at skaffe midler til forskning og behandling af sygdommen.

Til stede ved konferencen var ikke kun Danmarks prinsesse Marie, men også prominente førstedamer som FN's generalsekretær Ban Ki-moons kone Ban Soon Taek og Kenyas førstedame Margaret Gakuo.

Under besøget i New York, hvor prinsesse Marie tidligere har boet, fik hun også tid til andet end at deltage i autisme-konferencen. Hun var således også med til åbningen af en ny LEGO-butik på Manhattan, hvor hun indviede butikken ved at klippe et rødt bånd over. Og så oven i købet med en saks lavet af LEGO-klodser.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.