Prinsesse kæmper for familier til syge børn

Den britiske hertuginde Kate deltager i en kampagne, hvor målet er at sikre kvalitetstid for familier, der har syge børn bosat på hospicer.
Hertuginde Kate deltager i en kampagne til fordel for børn, der er indlagt på hospicer.
Hertuginde Kate deltager i en kampagne til fordel for børn, der er indlagt på hospicer. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP

Flere af medlemmerne fra de royale familier verden over støtter forskellige mærkesager, hvor de hver især kæmper for at gøre en forskel.

I England har hertuginde Kate også fundet en specifik sag, som hun ønsker at give ekstra opmærksomhed. Hertuginden engagerer sig nemlig i de forhold, som gør sig gældende for de britiske børn, der er indlagt på et børnehospice som følge af en alvorlig sygdom.

Af den grund er hertuginde Kate i denne uge en del af den nationale kampagne "Children's Hospice Week". Her bidrager det 34-årige royale medlem blandt andet ved at have skrevet et rørende brev, hvori hun sætter fokus på familiens udfordringer, når et medlem er indlagt på et børnehospice.

- At tilbringe tid sammen er et vigtigt aspekt i familielivet. Men for de mennesker, der har børn med begrænsede leveforhold, kan sådan en simpel ting være en stor udfordring. De praktiske forudsætninger for at give pleje til børnene døgnet rundt betyder, at aktiviteter, som så mange af os tager for givet, kan være meget besværlige, skriver hertuginde Kate i sit brev.

Hertugindens brev er offentliggjort af organisationen EACH, der støtter børn med livstruende sygdomme. Udover brevet er der i kampagnen udgivet en video, der skal vise, at lykkelige stunder også kan finde sted på et hospice.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.