Prinsesse in spe med til fornem fest

Prins Carl Phillips kommende kone, Sofia Hellqvist, har fået lov til at komme med til den svenske Nobelfest.
Prins Carl Philips forlovede, Sofia Hellqvist, er blevet inviteret med til kongeligt bal.
Prins Carl Philips forlovede, Sofia Hellqvist, er blevet inviteret med til kongeligt bal. Foto: Maja Suslin/AP

Nobelpristagere, en kommende prinsesse og royale overhoveder er at finde på gæstelisten til den svenske Nobelfest.

Til årets Nobelfest, hvor vinderne af årets nobelpriser vil få overrakt deres priser, vil både prins Carl Philips kommende kone, Sofia Hellqvist, og prinsesse Madeleines mand, Chris O'Neill, for første gange være med til festen og den efterfølgende gallamiddag i Stockholm.

Det erfarer Expressen.se.

Sofia Hellqvists navn på gæstelisten overrasker, for hun er endnu ikke gift med prins Carl Phillip. Derfor er det specielt, at kong Carl Gustaf inviterer den kommende svigerdatter til offentlige arrangementer på lige fod med resten af kongefamilien. Men ifølge det svenske kongehus vil det fremover være tilfældet.

- Frem til brylluppet vil prinsens forlovede være til stede ved flere af de kongelige arrangementer og Nobelfesten er en af de arrangementer, siger informationschefen i det svenske kongehus, Margareta Thorgren.

Det store kongelige opbud gør festen til en historiske begivenhed. Aldrig før har hele den kongelige familie været samlet til Nobelfesten, og det gør det til den største sammenkomst i det svenske kongehus i år.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.