Prinsesse giver den gas på dansegulvet

Prinsesse Benedikte fik danset med demente, da hun besøgte Plejecenter Astervej i Roskilde.
Alzheimers ligger prinsesse Benedikte meget på sinde. Her taler hun for Alzheimerforeningen, og for nylig dansede hun med demente.
Alzheimers ligger prinsesse Benedikte meget på sinde. Her taler hun for Alzheimerforeningen, og for nylig dansede hun med demente. Foto: JENS PANDURO/POLFOTO

De demente beboere på Plejecenter Astervej i Roskilde fik noget af en oplevelse, da prinsesse Benedikte kom på besøg.

I stedet for blot at give hånd og småsnakke med beboerne, dansede hun nemlig med dem. Det skriver internetmediet Royalista.com.

Anledningen var, at Alzheimerforeningen arrangerer erindringsdans for demente, der går ud på at aktivere mennesker med demens i en meningsfuld, social, fysisk og mentalt stimulerende aktivitet. Og den 70-årige prinsesse, der er protektor for Alzheimerforeningen, nød at deltage i festlighederne på plejehjemmet.

- Jeg har altid været glad for dans og musik, og dans påvirker helt klart noget inde i hovedet på en person med demens. Og de forskellige melodier bringer mange minder frem, sagde prinsessen under besøget til Billedbladet.

Erindringsdans for demente skal ifølge Alzheimerforeningen skabe livsglæde og fællesskab, ligesom det skal styrke sociale relationer mellem demente. Intentionen er at udbrede projektet til 30 kommuner og 180 plejecentre i Danmark.

Se videoen af prinsesse Benedikte, der danser med de demente her: http://www.youtube.com/watch?v=2femChZLNt8#t=32

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.