Prinsesse flytter fra familien

Den svenske prinsesse Madeleine og hendes mand Chris O'Neill er officielt fraflytte Sverige. Det bekræfter det svenske kongehus.
Prinsesse Madeleine og Chris O'Neill har nu bosat sig i London. Det bekræfter det svenske hof. Parret kommer dog hjem til Sverige til dåben af prins Nicolas i oktober.
Prinsesse Madeleine og Chris O'Neill har nu bosat sig i London. Det bekræfter det svenske hof. Parret kommer dog hjem til Sverige til dåben af prins Nicolas i oktober. Foto: Anders Wiklund/AP

Når familiens seneste medlem, den godt to måneder gamle prins Nicolas, skal døbes til oktober, foregår festlighederne traditionen tro i kong morfar og dronning mormors hjemland Sverige.

Men til den tid vil prinsesse Madeleine, hendes mand Chris O'Neill og deres to børn allerede for længst være installeret i deres nye hjem i den engelske hovedstad London.

Det bekræfter det svenske kongehus, der fortæller til Expressen, at prinsessen fraflyttede Sverige for få dage siden.

- Familien er nu ved at etablere sig i sit hjem i London, siger hoffets informationschef Margareta Thorgren til avisen.

- De etablerer sig i London nu, men frem til dåben vil de have dobbelt bopæl, pointerer hun.

Chris O'Neill var rejst i forvejen til England, hvor han har boet fast siden foråret. Det var nemlig aldrig planen, at den lille familie skulle finde permanent hjem i det svenske kongerige. Det fortalte O'Neill i et interview til avisen tidligere på året.

- At vi kom til Sverige var lidt et tilfælde. Det var aldrig vores mening at flytte hertil. Planen var fra starten, at vi skulle bo i London, men så kom fødslen, og så planlagde vi, at vi ville være i Stockholm i den periode.

- Vi skulle helt sikkert have boet i Sverige, hvis det havde kunnet lade sig gøre med mit arbejde, men nu har jeg et nyt job, som kræver, at jeg er i London. Ind til nu har jeg har haft tre-fire flyrejser om ugen i Europa, mest til London, og det fungerer bare ikke i længden, siger han og uddyber:

- Madeleine og jeg har nu taget beslutningen om, at vi skal bo i London, for at jeg skal kunne passe mit job. Jeg har ikke lyst til bare at komme hjem til et hotelværelse om aftenen, jeg vil gerne komme hjem til min familie og spise aftensmad sammen med dem, siger han.

Dåben af prins Nicolas kommer til at foregå i Drottningholms slotskirke søndag den 11. oktober. Her blev prinsens storesøster prinsesse Leonore ligeledes døbt den 8. juni sidste år.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.