Prinsesse Dianas sportsvogn sættes til salg

Snart bliver prinsesse Dianas og dronning Elizabeths gamle biler sat til salg på en særlig auktion.

For royale fans og bilentusiaster finder en helt særligt auktion sted om en lidt over en måned.

På auktionen vil en række gamle sportsvogne blive sat til salg, men bilerne vil ikke kun være interessante på grund af deres smukke og klassiske ydre.

Bilerne har nemlig haft helt særlige ejere. En af de biler, der kommer under hammeren, er en grøn Audi cabriolet, der engang har tilhørt den nu afdøde prinsesse Diana.

Ifølge Hello! Magazine købte den populære prinsesse den klassiske bil tre år før sin tragiske død. Hun er flere gange blevet fotograferet sammen med sine to sønner, prins William og prins Harry, i sportsvognen, der er fra 1994.

Bilen forventes at have en værdi på mere end 400.000 danske kroner, og det er ikke den eneste royale bil, der er til salg.

Også den britiske dronning Elizabeth har kørt rundt i flere af de biler, som købere kan få fingre i under auktionen. Den dyreste er en Bentley til en værdi af næsten to millioner danske kroner.

Ifølge Hello! Magazine er bilen fra 2012, og den blev bygget som en helt særlig gave i anledningen af dronningens diamantjubilæum, der markerede, at hun dengang havde siddet på tronen i 60 år.

En anden af dronningens tidligere biler forventes at blive solgt for et noget mindre beløb - nemlig omkring 500.000 danske kroner.

Der er tale om en Daimler fra 2001, der blandt andet har en helt særlig armstøtte, som gjorde det nemt for dronningen af medbringe sine håndtasker på de mange køreture.

I øjeblikket ejes bilerne af en samler, og de tre royale biler ryger sammen med ni andre under hammeren den 13. november.

De ni andre biler har blandt andet været ejet af Sir Elton John og den tidligere britiske premierminister David Cameron.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.