Prinsesse Dianas hvilested får storstilet renovering

Prinsesse Dianas gravsted bliver nu renoveret, og prinsessens yndlingsblomster vil fremover omringe graven, fortæller prinsessens bror.
Til august næste år er det tyve år siden, at prinsesse Diana mistede livet. Det bliver blandt andet markeret med en storslået renovering af hendes sidste hvilested.
Til august næste år er det tyve år siden, at prinsesse Diana mistede livet. Det bliver blandt andet markeret med en storslået renovering af hendes sidste hvilested. Foto: /POLFOTO

En omfattende renovering af prinsesse Dianas hvilested er gået i gang, og den folkekære prinsesse vil blandt andet få rejst et mindesmærke ved graven.

Det skriver People Magazine, som har fået et eksklusivt interview med Earl Charles Spencer, som er bror til den afdøde prinsesse.

Prinsesse Diana er begravet på en lille ø i en sø på familiens landejendom, Althorp, der er placeret i Northamptonshire i England.

Den store ejendom dannede delvist baggrunden for prinsessens opvækst, og øen, som udgør Dianas hvilested, var ifølge hendes bror et naturligt fristed.

Og nu er anlægsgartnere gået i gang med at plante forglemmigej og rododendroner på den lille ø, fordi disse var prinsessens yndlingsblomster.

- Jeg kan stadig huske at give hende nogle, da vi var børn. Da jeg var seks, gav jeg hende en potte med blå forglemmigej, fortæller Earl Charles Spencer til bladet og tilføjer, at rododendronerne blev valgt, fordi de var den officielle blomst for Sandringham, hvor søskendeparret voksede op, før de flyttede til Althorp i 1975.

Tidligere var prinsessens grav umarkeret, fordi familien vidste, hvor den var placeret, men nu vil der blive rejst et fysisk mindesmærke for prinsessen, fortæller hendes bror.

Hele renoveringen af hvilestedet og haverne omkring området ventes at blive færdig i august 2017, hvor det er tyve år siden, at prinsesse Diana mistede livet, da hun var impliceret i en bilulykke i Paris.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.