Prinsesse Charlotte får særlig dåbsgave

Den lille prinsesse skal døbes på søndag og i anledningen af den store dag, får prinsessen sin helt egen sølvmønt i dåbsgave.
Prins Williams og prinsesse Kate blev gift i 2011 og fik deres første barn, prins George, i 2013. Prinsesse Charlotte blev født den 2. maj tidligere år.
Prins Williams og prinsesse Kate blev gift i 2011 og fik deres første barn, prins George, i 2013. Prinsesse Charlotte blev født den 2. maj tidligere år. Foto: Chris Ison/AP

Da prins George blev døbt i 2013 fik han tildelt en særlig kollektion af mønter til at erindre den særlige kongelige begivenhed. Men selvom han kom først, skal den lille, nye prinsesse Charlotte ikke snydes for de skinnende mønter.

Det er en britisk tradition at designe mønter til kongelig dåb, og denne gang er ingen undtagelse.

- Vi skal selvfølgelig erindre denne særlige begivenhed og udgive denne mønt, præcis ligesom da vi fejrede prins Georges dåb, siger Shane Bisset, som er direktør i "The Royal Mint".

Prinsesse Charlottes dåbsmønt er designet af den anerkendte gravør John Bergdahl, som også designede mønten til prinsesse Charlottes storebror, prins Georges dåb.

Mønten er udsmykket med små englebørn, der spiller harpe. De er omringet af liljer, og en barokinspireret kant indrammer en unik gravering, som er placeret i midten af den sølvbelagte mønt.

- En hyldest til dåben af prinsesse Charlotte Elizabeth Diana af Cambridge 2015, står der skrevet på mønten.

Den nye mønt vil være tilgængelig i sølv for at bevare traditionen om at strejfe et barns hånd med det værdifulde metal for at give det held og sundhed i fremtiden. Men mønten kan også fås i guld for at markere den kongelige fejring.

- Denne mønt er endnu et led i den gamle tradition om at hylde den kongelige families histories milepæle, fortæller Shane Bisset.

Den lille prinsesse vil blive døbt søndag i St. Magdalenes kirke i Norfolk i England. Prins Williams mor, prinsesse Diana, blev døbt i selv samme kirke i 1961.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.