Prinsesse blev røvet gennem smadret bilrude

Prinsesse Astrid, der er lillesøster til belgiske kong Philippe, er blevet udsat for et dramatisk røveri ved en fransk motorvejsafkørsel.
Belgiske prinsesse Astrid er blevet frarøvet sin taske på dramatisk vis i en forstad til Paris.
Belgiske prinsesse Astrid er blevet frarøvet sin taske på dramatisk vis i en forstad til Paris. Foto: Jimmy Jeong/AP

En kongelig køretur leder tankerne hen på vinkende royale medlemmer i en forgyldt karet. Men det var langt fra en eventyrlig karettur, da belgiske prinsesse Astrid først i juni kørte rundt i Frankrig.

Torsdag den 2. juni blev kong Phillipes lillesøster offer for et røveri, da hun holdt i kø ved en motorvejsafkørsel nær Paris-forstaden Aubervilliers. Det skriver det franske dagblad La Parisien.

Ifølge avisen sad den belgiske prinsesse i køretøjet sammen med sin mand ærkehertug Lorenz og en af deres tre døtre, da en person smadrede ruden til passagersædet og snuppede en håndtaske fra et af bilens sæder.

Og det var bestemt ikke ingenting, røveren fik ud af den dramatiske handling. Tasken indeholdt nemlig 2000 euro - svarende til knap 15.000 danske kroner - og personlige identifikationspapirer.

Det belgiske kongehus har bekræftet hændelsen overfor den hollandske avis De Standaard men ønsker ikke at kommentere på, hvilken af parrets tre døtre, der var med i bilen.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.