Prinser trækker i arbejdstøjet: Bygger hjem til veteraner

Prins Harry og prins William trak onsdag i arbejdstøjet, da de hjalp med at renovere huse, der skal være hjem for krigsveteraner.
Prins William og prins Harry havde begge fået arbejdshjelme med deres eget navn på, da de hjalp med at renovere huse til britiske krigsveteraner.
Prins William og prins Harry havde begge fået arbejdshjelme med deres eget navn på, da de hjalp med at renovere huse til britiske krigsveteraner. Foto: Andy Stenning/AP

De britiske royale brødre prins William og prins Harry mødte onsdag på arbejde i blå veste og hvide arbejdshjelme.

Det noget usædvanlige tøjvalg var nødvendigt, da de onsdag hjalp håndværkere og frivillige med at færdiggøre nogle huse, der skal være hjem for de britiske veteraner i Manchester. Det skriver Hello! Magazine.

De tidligere soldater udgør en stor del af Englands hjemløse. Alt imens er der samtidig mere end en halv million tomme byggegrunde i landet, og det problem vil projektet forsøge at afhjælpe.

Prinserne hjalp med de sidste detaljer, mens de hilste på flere tidligere soldater og gadens andre beboere.

Det er en sag, der ligger begge brødre på hjerte. Den yngste bror, prins Harry, står blandt andet bag "Invictus Games" i England, der er en sportsbegivenhed for veteraner, hvor de konkurrerer i blandt andet rullestolsbasketball og cykling.

Den 31-årige prins forlod selv militæret for nylig, og han brugte efterfølgende sommeren på frivilligt arbejde i Afrika.

Prins William har forsøgt at balancere sine royale forpligtelser med sit job som ambulancepilot, efter han vendte tilbage fra barselsorlov.

De nye huse er klargjort som en del af renoveringsprogrammet "DIY SOS" på BBC.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.